Agent 327 Dossier 17: Hotel New York door Martin Lodewijk op nummer 1877
In het gangenstelsel onder het wereldberoemde Hotel New York in Rotterdam komt het tot een treffen met Hendrik IJzerbroots nemesis... in drievoud dan nog want zowel Dritta Reich, kolonel Bauer en de wrede Wu Manchu tekenen present.
 
De Werelden van Aldeberan 2e Cyclus: Betelgeuze 4: De Grotten door Léo
Dargaud (2003, SC)

Godverdomme, wat een lelijke beesten duiken er toch in dit album op. Tegelijk zijn het gevaarlijke monsters, meest al voorzien van scherpe — en ook wel gebleachte — tanden. Kim en Hector zitten nog steeds vast in de immense grottencomplexen in een jungle op de planeet Betelgeuze. Met vereende krachten proberen ze een uitweg te zoeken terwijl hun vrienden en collega's hen trachten op te sporen. Beide teams komen op hun weg een resem gevaren en obstakels tegen, dikwijls van levende aard.

Aantal genomineerde albums van Léo: 13/2296
Ondanks Léo's studies voor ingenieur tekent hij toch niet graag machines en voertuigen. Bij het ontwerp van de aerojeep vond hij het nodig de werking ervan te verduidelijken op het einde van deel 2. De uitleg was gebaseerd op een techniek die Léo als kind in een boek las. Aan de hand van details probeerde hij de geloofwaardigheid te vergroten. Een keer het album verscheen, kreeg hij een vriendelijke brief van een fysicus die de uitleg met de grond gelijk maakte.
 
In de Betelgeuze-cyclus had Léo een diersoort nodig die met de Mantrisse in contact kon staan. Een intelligent dier zoals een dolfijn of een chimpansee, maar die zich ook onderdrukt kon voelen door de mens. Het moest alleszins een sympathiek en ietwat bizar wezen zijn. Léo kwam voor de Iums op iets dat erg lijkt op een panda.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010