HK 1.4: Karl door Trantkat / Vincent Trannoy + Jean David Morvan / Th. Trübe op nummer 1857
Ultramoderne sf-reeks waarbij menselijke soldaten moeten samenstrijden met robotten die verrassend moreel uit de hoek komen. En da's dan nog maar één verhaallijn uit deze schromelijk onderschatte reeks van scenarist Jean David Morvan die later nog brokken zou maken met die andere sf-reeks, Konvooi.
 
Arthur – Een Keltisch Epos 1: Myrddin de Gek door Jérôme Lereculey + David Chauvel
Talent (1999, 2001, SC+HC) / Silvester (2007, HC)

Het waren moeilijke tijden voor Brittannië en de Britten, de bewoners van het eiland die zichzelf de Kymry noemden. Overal doken hun vijanden op. Lloegrs, Picten, Schotten en Kelten van overzee hadden hun oog laten vallen op hun land. Ze waren van plan het leeg te roven en te vertrappen. In hun hart hoopten de Kymry op een man die hen zou leiden en de strijd zou aanbinden met hun vijanden. Iemand door wie de tijd zou herleven dat zij soeverein heersten op hun geliefde eiland. Die strijder verrees uit hun midden en met hem braken wonderbare tijden aan die voor altijd in ieders geheugen zouden worden gegrifd voordat die voorgoed en voor altijd vergleden. Ja, David Chauvel maakte hier wel een fantasy-epos van dat indruk maakte, nog niet in het minst omdat tekenaar Jérôme Lereculey zich uitsloofde voor een geraffineerde detaillering.

Aantal genomineerde albums van Jérôme Lereculey: 2/2296
Aantal genomineerde albums van David Chauvel: 4/2296
David Chauvel is een conceptman. Voor Delcourt bekleedt hij de functie van conceptdirecteur waardoor hij reeksen kan laten bloeien waar hij zelf een poot in heeft. Zo was er de zevendelige conceptreeks Zeven en het nieuwe zesdelige Le Casse (dat nog zal worden vertaald door Silvester) waarin verschillende auteursteams elk een one-shot maken. Zelf documenteerde hij zich uit de naad voor een epos van een compleet ander allooi. In Cosa Nostra wordt een zorgvuldig gedocumenteerde geschiedenis gegeven van de New Yorkse maffia.
 
In 2008 werkten Jérôme Lereculey en David Chauvel na het afronden van de negendelige reeks Arthur nog een keer samen voor het one-shot Séraphin et les Animaux de la Forêt dat een soort boswandeling is onder begeleiding van een kabouter. Ja, je steekt wel wat op van de dieren in het bos waarvan de natuurpracht opnieuw danig uit de verf komt dankzij het tekentalent van Lereculey.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010