421 9: Morgane Angel door Eric Maltaite + Stephen Desberg op nummer 1814
Semirealistische spionage- en thrillerserie door de zoon van Will (Baard en Kale) en zijn jeugdvriend, de tegenwoordige topscenarist Stephen Desberg. Morgane Angel is een geheim agente die in Azië naspeuringen verricht naar een gat in het verleden van 421 terwijl hij dat potje probeert gedekt te houden. Na eerdere albums met een grote knipoog naar James Bond werd de reeks steeds duisterder.
 
De Grote Dode 1: Bijentranen door Vincent Mallié + Régis Loisel / Jean-Blaise Djian 
Glénat (2007, HC)

Wanneer de hautaine Pauline neerstrijkt in het Bretoense Val de Troudec om er in alle rust het komende tentamen voor te bereiden, ontmoet ze de jonge Erwan. Hij staat voor alles wat niet bij haar wereld past: wat ruw, lomp en onbehouwen, een natuurmens. Maar het is vooral zijn hart van goud dat haar fascineert. Ze gaat de volgende dag met hem mee bij meester Cristo. De oude blinde man weet alles over "het kleine volk", een Bretoense versie van de Smurfen die volgens Erwan in een soort parallelle wereld leven. Dat je in die wereld komt door bijentranen in je ogen te druppelen, lijkt al helemaal te gek, tot Pauline het zelf probeert. Ze ontmoet er het vreemde wezen George die haar naar Erwan zal leiden. Die is intussen begonnen aan een belangrijke missie. Eerste opdracht: de Grote Dode lokaliseren.

Aantal genomineerde albums van Vincent Mallié: 2/2296
Aantal genomineerde albums van Régis Loisel: 14/2296
Aantal genomineerde albums van Jean-Blaise Djian: 1 /2296
De Grote Dode is een hername van een oud project van Régis Loisel dat hij eigenlijk schreef voor tekenaar Laurent Cagniat (Doerakken) voor uitgeverij Soleil. Cagniat werd ernstig ziek waarna het project op de tekentafel van Vincent Mallié belandde.
 
De eerste platen van De Grote Dode stuurde Loisel ook door naar Serge Le Tendre waarna ze samen hebben voorgesteld aan Vincent Mallié om een volgend verhaal van Op Zoek naar de Tijdvogel te tekenen. Met Mallié werd op een grotere regelmaat gerekend dan het geval was met Dominique Lidwine en Mohamed Aouamri die de vorige albums tekenden. In Malliés album komt het personage De Jager terug.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010