Ravian, de Tijd/Ruimte Agent 2: Het Keizerrijk der 1000 Planeten door Jean-Claude Mézières + Pierre Christin op nummer 1803
Het eerste echte serieuze en lange verhaal van Ravian en Laureline. Meteen al eentje waarvan de tekeningen, de stemmige inkleuring en het scenario de rest van de serie hebben meebepaald. Tevens bakende het de reeks af van andere sf-reeksen.
 
Okko 2: De Cyclus van het Water 2 door Hub
Silvester (2006, HC)

Terwijl de ronin (een samoerai zonder meester) Okko even weg was voor een demonuitdrijving, viel een piratenbende aangevoerd door een zeldzame Bunraku-krijger zijn drijvend stadje aan. Na hun doortocht blijkt nog weinig overeind te staan. Bovendien is Kleine Karper, de lievelingsgeisha van meester Noburo, door hen meegenomen. Maar om welke reden? In elk geval besluiten Tikku, de broer van Kleine Karper, de zwijgzame reus Noburo en de oude monnik Noshin, het meisje uit de klauwen van de piraten te redden. Hun spoor terugvinden is de start van een spannend avontuur.

Aantal genomineerde albums van Hub: 4/2296
Humbert Chabuel (want zo heet Hub dus echt) werkte in 1992 als grafisch ontwerper mee aan Luc Bessons film The Fifth Element. Samen met een vennoot richtte hij de firma Oki Doki op. Publicitaire uitgaven, videospelletjes, tv-programma's, enzovoort vloeiden uit de firma voort. Nu weten we meteen waar de naam Okko vandaan komt.
 
Uiteindelijk keerde Hub toch terug naar zijn eerste liefde: het maken van stripverhalen. Tot zijn fetisjauteurs horen Hergé, Hayao Myazaki (Nausicäa) en Michetz (Kogaratsu).
 


© De Stripspeciaalzaak 2010