Gilles de Geus 4: De Revue door Hanco Kolk + Peter de Wit op nummer 1801
Wat? Zo laag? Jup, dit is een van de grootste schandes van De Grenzeloze Top 500. Dit album is zo sterk en logisch opgebouwd en telt zodanig veel grappen per pagina dat het nog steeds een van de grappigste albums van Nederlandse makelij is. Dichter dan een Asterix-album hebben er nog maar weinig gestaan. Hanco Kolk en Peter de Wit absoluut wel.
 
Alim de Leerlooier 2: Verdreven door Virginie Augustin + Wilfrid Lupano
Silvester (2007, HC)

Hoog in de barkoude, besneeuwde bergen wacht Torq Djihid geduldig tot de monnikendelegatie plaatsneemt. Achter hem wachten duizenden soldaten. Gepassioneerd luistert de generaal naar de verzoenende praat van de spirituele leidster van de belegerde bergstad. Een fijn woordensteekspel ontspint zich, terwijl Torq zich behoedzaam een kopje thee inschenkt. Een halve seconde later veert hij recht vanuit lotushouding en beukt als een bezetene met de tinnen theepot op het hoofd van de lama. Nauwelijks van de verbazing bekomen, bestormt Torqs meute hierop de stadsmuren. Een nieuwe overwinning voor de geloofsleer van Jesometh interesseert de generaal nauwelijks. Hij is vanuit het zonnige Bramhalem naar dit oord 'verbannen' om de voortvluchtige godslasteraar Alim en zijn familie te vermoorden.

Aantal genomineerde albums van Virginie Augustin: 3/2296
Aantal genomineerde albums van Wilfrid Lupano: 3/2296
Het idee voor het zelfgemaakte vliegertje dat Bul en haar vader durfden oplaten, was rechtstreeks geïnspireerd door het absurde verbod op vliegeren dat vandaag ook nog door de Afghaanse Taliban wordt afgedwongen.
 
Virginie Augustin komt uit de animatiesector bij Disney en werkte mee aan tekenfilms als Tarzan en Hercules. Ook als bedenkster van gags liet ze zich niet onbetuigd en leverde aan Midam en Adam een resem ideetjes voor de tekstloze gagstrip Game Over.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010