January Jones 1: Dodenrit naar Monte Carlo door Eric Heuvel + Martin Lodewijk op nummer 1794
Een avonturenverhaal pur sang waar vaart in zit. Het hele album is nagenoeg één lange en spannende racewedstrijd. Eric Heuvul bedient zich hierbij van een klare lijn zoals enkel Hergé het 'm voordeed.
 
Peter Pan 6: Het Lot door Régis Loisel
Arboris (2005, SC+HC)

Sluitstuk van de zesdelige Peter Pan-interpretatie van het boek door de Britse schrijver James Matthew Barrie. Tegelijk is het een eigenzinnige ode aan de tekenfilm van Walt Disney die de jeugd en carrière van Loisel grotendeels markeerde. De denkpistes omtrent de achtergrond van de personages zijn een apart hoofdstuk waard. Ze geven de hele reeks een nieuw elan geven waarbij elke herlezing vanuit deze nieuwe referentiekaders je een andere kijk geven op de verschillende verhaalelementen en -ontwikkelingen. Peter Pan had je nooit eerder op die manier kunnen lezen want wie is Peter werkelijk?

Aantal genomineerde albums van Régis Loisel: 14/2296
Bij de laatste scène waarin Peter voorkwam heeft Régis Loisel nog een traantje moeten wegvegen die op de plaat was gevallen. Om het einde vande reeks na veertien jaar te vieren, organiseerde Loisel een groot feest in zijn atelier in Montréal.
 
Voor de lancering van deel 1 werd een kortfilmpje gemaakt waarin Peter werd achternagezeten door honden. Het filmpje werd op video gezet en verspreid naar Franse stripspeciaalzaken en de pers. Loisels zin om een soort cinematrailer te maken zou pas met deel 6 volwaardig verwezenlijkt worden.De Franse cinema's zonden het in 2004 uit als promo voor het laatste album. Het filmpje zorgde helaas voor geen significante meerverkoop, maar een van Loisels dromen was uitgekomen. Momenteel wordt er op filmbeurzen wel geleurd met volkomen nieuw filmmateriaal om fondsen te verwerven voor een langere filmversie.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010