Cori de Scheepsjongen 5: De Gedoemde Reis door Bob De Moor op nummer 1750
Meesterlijk getekende strip in de beste traditie van de realistische school van het weekblad Kuifje. In De Gedoemde Reis komen Breugheliaanse monsters voor zoals De Grote Craeck. In de ijswateren rond de Noordpool is 't zeker geen plezierreisje.
 

Jeremiah 17: Drie Motorfietsen... of Vier door Hermann
Dupuis (1994, SC+HC), collectie Spotlight

Terug 'thuis' helpt Jeremiah een handje om het huis van zijn tante Martha, die hem opvoedde, te herbouwen. Daar vernbeemt hij dat zijn ex-lief Lena een spruit heeft van inmiddels twee maanden. Ondertussen krijgt Kurdy — hoe kan het ook anders? — het aan de stok met een motorbende die in de stad blijkbaar op zoek is naar iets. Uiteraard hebben de schurken, onder wie een hitsige snol, het op 'm gemunt.

Aantal genomineerde albums van Hermann: 50/2296

Bij de eerste druk van dit album zat een 24 pagina's tekkend dossier, getiteld De Wereld volgens Jeremiah, met een overzicht van alle verschenen albums tot dan toe met extra toelichting en een parade van belangrijke nevenpersonages.
 
Wat is dat toch met de hardcoverversies van Jeremiah? Van deel 13, Strike, bestaat officieel geen Nederlandstalige versie wat onverlaten er niet van weerhoudt om zelf hardccvers in elkaar te flansen door het binnenwerk van het album in een Franstalige kartonen kaft (de titel is toch dezelfde) te lijmen. Sinds Jeremiah 29 in 2010 komen de albums ook niet meer in zowel SC als HC uit bij Dupuis. Stripwinkel Alex bracht daarom een HC uit van deel 29 met afwijkende cover, een gesigneerde ex-libris en een extra katern met schetsen. De vraag was grandioos veel groter dan het beperkte aanbod van vijfhonderd exemplaren die de gelegenheidsuitgever van Dupuis mocht drukken.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010