Jerome K. Jerome Bloks 6: Zelda door Alain Dodier op nummer 1742
Zelden een minder album in de reeks Jerome K. Jerome Bloks. In Zelda werkt de jonge privédetective onder één hoedje met Madame Zelda, een waarzegster die de informatie van Jerome goed kan gebruiken om haar praatjes voor klanten van correcte info te stofferen. Haar eventuele eigen dood kan ze helaas niet zien in haar kristallen bol. gelukkig is er ook weer Jerome.
 

Een Moordenaar die met Vogels Praat 2 door Jean-Claude Servais
Dupuis (2005, HC), collectie Vrije Vlucht

Blaise Van Hoppen, Goudhaantje, is een paria. Hij woont weer in het dorp en dat stoort zowat iedereen. Hij is in de ogen van de inwoners de moordenaar van Aline, het barmeisje. Voor die moord heeft hij net twaalf jaar in de cel gezeten, maar dat stemt niemand milder. Alleen Camille, de dochter van de burgemeester, ziet Blaise anders. Net als hij herkent Camille de vogels aan hun lied. Net als hij praat ze ermee en net als hij houdt ze verschrikkelijk veel van vogels. Voor de dorpsbewoners symboliseert Blaise het gevaar, maar Camille ziet in Goudhaantje een zachte, onschuldige man. Ze weet zeker dat hij geen moord op zijn geweten kan hebben...

Aantal genomineerde albums van Jean-Claude Servais: 16/2296

Je steekt wat op over de vogels waar Blaise heel wat over weet. In het extra dossier van zestien pagina's, geschreven door ornithologen en rijkelijk geïllustreerd door Jean-Claude Servais, krijg je nog een bak meer informatie over de vogels uit onze contreien.
 
Beide albums van het tweeluik verschenen met enkele maanden verschil in 2005. Beide albums zijn ook ingekleurd door Raives, het pseudoniem van Guy Servais. Een familieband met Jean-Claude Servais is er echter niet. Een professionele des te meer. Ook de reeks Het Dagboek van een Bos en het one-shot De IJstuin bijvoorbeeld zijn ingekleurd door Raives.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010