Pogo: G.O. Fizzickle door Walt Kelly op nummer 1734
Pogo is een komische dierenstrip. Dat klopt. Pogo is meer dan een dierenstrip. Dat klopt ook. Soms op een tweede niveau, soms expliciet houdt de strip de Amerikanen een spiegel voor en gaat de politieke satiretoer op. Het hekelt bijvoorbeeld bekende namen als Richard Nixon, Fidel Castro, Nikita Chroestsjov of de communistenjager McArthur. G.O. Fizzickle brengt het International Geophysical Year in herinnering van juni 1957 tot december 1958 waarin de VS en de Sovtjetunie elkaar de loef afstaken met wetenschappelijke onderzoeken met het doel de verovering van de ruimte. In deze periode werd de NASA opgericht. En zo zien we de opossum Pogo op een raketje vliegen.
 

De Rode Ridder 33: Het Beleg van Crowstone door Eduard De Rop + Willy Vandersteen
Standaard Uitgeverij (1967, SC)

Johan redt Haram, de Zeearend en leider van de Moren, door 'm in het begin van het verhaal uit verraderlijk drijfzand te trekken en zo zijn leven te redden. Haram is enkel naar Brittanië gekomen om een persoonlijke vete te vereffenen. Hij weigert mee te gaan met Johan om zijn aanwezigheid voor koning Arthur te verklaren, maar hij zal nooit vergeten wat Johan voor hem heeft gedaan. Dat zal nog blijken na de belegering van het kasteel van Crowstone waarbij burchtheer Malvor en de burchtheren van de omringende regio's het naderend gevaar van de Moren minimaliseren en het wel eens tegen hen zullen opnemen. Johan staat hen bij, maar de belegering is dus een maat te veel voor de overmoedige, dan wel dappere Britten.

Aantal genomineerde albums van Eduard De Rop: 3/2296
Aantal genomineerde albums van Willy Vandersteen: 67/2296

Vanaf deel 31, De Groene Mummie, mocht Eduard De Rop de inkting en tekeningen voor De Rode Ridder verzorgen. De Rop was al bij de opstart van de reeks betrokken geweest, samen met Karel Verschuere. Toen Verschuere de reeks had overgenomen, werkte De Rop voornamelijk als inkter voor een aantal verhalen van Suske en Wiske.
 
Deel 35, Het Derde Wapen, was het laatste wapenfeit van Eduard De Rop voor De Rode Ridder. Daarna hield hij zich nog bezig met de inkting van Suske en Wiske en was hij verantwoordelijk voor ettelijke albums van de ‘groene’ Jerom-albums, en later ook voor De Wonderbare Reizen van Jerom (de rode of oranje Jerommekes). Eind jaren 1980 was ook voor die reeks het liedje uit en De Rop begon met een eigen reeks, Tom Tempo, die bij Het Volk werd uitgebracht. De Rop stierf in 2007, zijn zoon Eric werkt nog steeds voor Studio Vandersteen als inkter.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010