Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht 1: Vriend Javin door Dominique Lidwine + Régis Loisel / Serge Le Tendre op nummer 1720
Start van de tweede cyclus waarvan de oorspronkelijke auteurs samen het scenario schreven voor een nieuwe tekenaar. Het hele team deed dat bijzonder goed, maar na vele jaren zonder vervolg nam Mohamed Aouamri het alsnog over van Dominique Lidwine. De tweede cyclus is een prequelcyclus over de jeugdjaren van Bolster.
 

Het Portret door Edmond Baudoin
Sherpa - Oog & Blik (2001, SC), Baudoin Collectie

Een schilder wordt verliefd op zijn 'ongrijpbare' model... Met dit eenvoudige thema gaat Edmond Baudoin aan de slag en hij deed dat daarna nog twee keer, maar steeds met nuanceverschillen. Of zoals hij het zelf uitlegt: "In Het Portret gaat het over iemand die een portret van het model wil maken, het leven in haar tekenen. Het lukt hem niet, niemand zou in die opzet kunnen slagen. De Ogen in de Muur ging over het proberen te begrijpen van dat jonge meisje, een beetje een andere vorm van een portret te maken. Proberen het meisje te begrijpen. Het Model is meer opgevat als een dialoog tussen tegenstellingen: een oude man en een jong meisje. Een enorm leeftijdsverschil tussen de twee, maar vooral ook het feit dat het een man en een vrouw is. Dat is het meest primaire verschil van al."

Aantal genomineerde albums van Edmond Baudoin: 9/2296

Op zijn dertigste had Edmond Baudoin nog een vaste betrekking als boekhouder. Zijn broer, die naar een kunstschool ging, had zijn dromen weggeborgen om zelf een kunstenaar te worden. Baudoin besloot dan maar dat hij de kunstenaar van beide zou worden. Zijn doel was het maken van illustraties voor kinderboeken, maar door toedoen van uitgeverij Glénat ging hij de richting op van striptekenaar. Zijn eerste strip publiceerde hij in Canard Sauvage.
 
Edmond Baudoin deed gewoon zijn ding tot journalisten hem erop wezen dat hij een pionier was in de stripwereld omdat hij met autobiografische verhalen op de proppen kwam. In Amerika waren er al enkelingen die iets dergelijks deden, zoals Robert Crumb en Art Spiegelman. Maar in Frankrijk was hij een van de eersten.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010