De Belevenissen van Jommeke 26: Kinderen Baas door Jef Nys op nummer 1688
Wat zou er allemaal gebeuren als kinderen het land regeren? In dit What if?-gegeven zou het er volgens Jef Nys harmonieuzer en verdraagzamer aan toegaan. Al durven de kinderen al even streng en vermanend uit de hoek te komen als hun ouders en laten we er alsjeblieft niet aan denken hoeveel moeite het deze kinderen kost om hun kinds geworden ouders zindelijk op te voeden! Om toe te geven aan de vraag van Studio 100 om een Jommeke-verfilming te mogen opzetten, gaf Nys zijn fiat enkel als het verhaal gebaseerd was op Kinderen Baas. Maar zo ver kwam het niet.
 

Y: The Last man 4: Safeword door Pia Guerra / José Marzan, Jr. + Brian K. Vaughan
DC Comics/Vertigo (2004, SC)

Het gezelschap van Yorick, met kloonspecialist Allison Mann en geheim agente 355, is al over de helft van hun tocht naar San Francisco waar dokter Manns belangrijkste experiment op haar wacht. Vooraleer ze kunnen verder trekken, moeten ze antiobiotica trachten te vinden voor het andere laatste overlevende mannelijke specimen op aarde: Ampersand, het aapje van Yorick Brown. Yorick moet in een klein hutje achterblijven met een vroegere partner van agente 355, agente op rust 711. En laat zij nu net haar eigen, kinky plannetjes hebben met de fel geplaagde Yorick.

Aantal genomineerde albums van Pia Guerra: 3/2296
Aantal genomineerde albums van Brian K. Vaughan: 4/2296

Brian K. Vaughan heeft nooit echt expliciet een verklaring gegeven voor de oorzaak van de plaag die het leven kostte van alle mannelijke leven op aarde. Voor zichzelf heeft hij dat wel min of meer uitgemaakt, maar hij vindt dat een lezer daar niet per se van op de hoogte moet zijn. Hij beweerde dat hij in een interview ooit wel een verklaring zou geven, maar niet wanneer. Het ware antwoord is sowieso in de zestigdelige comicreeks te lezen. Vaughan laat het liever aan de lezer over om de voor hem correcte uitleg te kiezen.
 
Filmnieuws over Y: The Last Man is steeds achterhaald bij elk schrijven. Hier dan maar de gekende info. Regisseur D. J. Caruso (Disturbia) en producer David S. Goyer zouden hun tanden zetten in het project na een herschrijving van een script van Brian K. Vaughan. Omdat er zoveel te vertellen valt, zou een (eerste) film zich vooral concentreren op de eerste veertien losse delen. De volledige reeks zou in drie films kunnen verteld worden. Acteur Shia LaBeouf werd aangesproken om de hoofdrol te vertolken, maar hij vond het karakter te dicht aanleunen bij Sam Witwicky uit de Transformers-films. Caruso zou graag in zee gaan met Alicia Keys voor de rol van agent 355.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010