Philémon 2: en de Drenkeling van de A door Fred op nummer 1665
Poëtische, absurde en ook zeer zeker surrealistische strip over een jongeman en zijn ezeltje die de vreemdste avonturen beleven. In dit album staat zowat de synthese van de reeks. Geniaal is de vondst met de eilandjes in de oceaan die eigenlijk de vorm van een letter hebben en die allen samen bijvoorbeeld "Atlantische Oceaan" vormen. In de strip zijn de eilanden tegelijk een parallel universum waarin alles mogelijk en onmogelijk is.
 

Korrigans 2: Krijgers van de Duisternis / Krijgers van het Duister door Emmanuel Civiello + Thomas Mosdi
Talent (2005, SC+HC), collectie Blitz-Millennium / Daedalus (2008, HC)

Ierland, de provincie Ulster in het jaar 1100 van onze tijdrekening, tijdens de eerste nacht van de maand november... Het is de nacht van Samain, de nacht dat de doorgangen die onze wereld verbinden met de wereld van magische wezens en goden uit lang vervlogen heroïsche tijden, open staan. Deze nacht krijgt het leven van Luaine een nieuwe wending. Zij is een klein meisje dat door enkele Korrigans wordt opgevangen en meegenomen naar de Andere Wereld. Uit liefde voor haar moeder sleept zij de clan van de Korrigans mee in een oorlog die mythische proporties zal aannnemen.

Aantal genomineerde albums van Emmanuel Civiello: 4/2296
Aantal genomineerde albums van Thomas Mosdi: 5/2296

Emmanuel Civiello en Thomas Mosdi zijn allebei afkomstig van het Franse Lille. Civiello studeerde op de academie voor schone kunsten in Angoulême tot hij naar Brussel verkaste omdat de academie in Angoulême moest sluiten wegens geldgebrek. In België ontwikkelde hj een fascinatie voor het stripvak met René Hausman (Laïyna) in het bijzonder. Zelf schildert hij ook zijn tekenplaten.
 
Thomas Mosdi was een muzikant en een bedenker van rollenspelen (waarmee hij effectief zijn geld verdiende) vooraleer het stripvirus 'm te pakken kreeg. Voor tekenaar Frédéric Bihel herschreef hij zijn rollenspel Malienda voor een eigen stripreeks.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010