Interesse? door Dany + Bob de Groot op nummer 1652
Het allereerste album van Dany waarin hij eens kon laten zien wat hij jarenlang verborgen hield in het romatisch-poëtische Roze Bottel: naakt! Op scenario van Bob de Groot en vele van zijn vrienden raakte Interesse? makkelijk gevuld met pikante en erotische gags. Dit album stond aan de basis voor het commerciële succes Rooie Oortjes waarvoor hij niet alleen albums voltekende.
 
Dagboek van 'n Strip door Philippe Dupuy / Charles Berberian
Oog & Blik (2002, SC)

Dit dagboek is eigenlijk het meeslepende en grappige naslagwerk van hoe het derde deel van Meneer Johan: Vrouwen en Kinderen Eerst gemaakt werd. Dat kostte heel wat moeite, zo blijkt. Net zoals eerder De Filosofieën van Felix, verscheen dit dagboek buiten de reeks en in zwart-wit.

Aantal genomineerde albums van Philippe Dupuy: 6/2296
Aantal genomineerde albums van Charles Berberian: 6/2296
De stijl van Philippe Dupuy en Charles Berberian laat zich typeren als een klare lijn met een eigen lossere inbreng. Doorgaans schetst Dupuy tot in de details de tekenplaten waarna Berberian ze in inkt zet en er elementen aan toevoegt. Het omgekeerde kan ook al eens voorvallen. Aan jou om de platen aan elk van beide auteurs toe te wijzen.
 
In januari 2008 wonnen de twee auteurs de grote prijs van de stad Angoulême, een primeur voor het befaamde Franse stripfestival want nooit eerder won een duo de prestigieuze prijs.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010