Tijl Uilenspiegel 1: De Opstand der Geuzen door Willy Vandersteen op nummer 1633
Naast een prachtige reeks Suske en Wiske-verhalen voor het weekblad Kuifje, maakte Willy Vandersteen ook het tweeluik Tijl Uilenspiegel. Het is minder een verstripping van de gekende verhalen dan wel een historisch verantwoorde (en boeiende) vertelling waarin Tijl en zijn Vlaamse vrienden het in de zestiende eeuw opnemen tegen de Spaanse bezetters. Tijl Uilenspiegel is tevens een voorloper van de tiendelige reeks De Geuzen, de laatste creatie van Vandersteen.
 
Largo Winch 10: ... En Sterven door Philippe Francq + Jean Van Hamme
Dupuis (2000, SC+HC), collectie Spotlight

Aan het eind van het vorige deel, Venetië Zien..., beloofde Largo Winch niet alleen Domenica, maar ook de lezer om Charity terug te vinden. Ook al moest hij zich daarom in het hol van de leeuw begeven. Geen van beide partijen zal teleurgesteld worden, want Largo waagt zich uitgebreid in dat hol, ergens in Venetië. Philippe Francq en Jean Van Hamme spannen zich tot het uiterste in om met hun onmiskenbare talent (kijk naar al die details en fantastische decors!) het vervolg van dit avontuur op grootse wijze af te ronden. Spanning en actie wisselen momenten van (grote) intimiteit en moed af.

Aantal genomineerde albums van Philippe Francq: 15/2296
Aantal genomineerde albums van Jean Van Hamme: 65/2296
Uitgeverij Lefrancq herdrukte in de jaren 1990 de eerder verschenen romans van Largo Winch, nu met coverillustraties van Dany. In deze periode liep de stripserie dus al.
 
Tot eind november 2009 stond de teller met het aantal verkochte exemplaren van de reeks in alle talen op 9.527.769... of daaromtrent.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010