Halona door Philippe Berthet op nummer 1617
Een van de vroegere one-shots in de auteurscollectie Vrije Vlucht en net zoals Philippe Berthets De Weg naar Selma op scenario van Tome in dezelfde collectie is Halona een psychologische thriller. In tegenstelling tot het rechtlijnige scenario van De Weg naar Selma vervloeien in Halona heden en verleden, droom en werkelijkheid. Een speurtocht naar de roots van een voor moord gearresteerde man en tegelijk een zoektocht naar een seriemoordenaar vormen de verstrengelde rode draden.
 
Lanfeust van Troy 6: keizerin Cixi door Didier Tarquin + Christophe Arleston
Talent (1999, SC+HC), Collectie 500

Cixi verraadt haar vrienden en lokt vijand Thanos het bed in. In dit voor de rest Aziatisch getinte album zijn Lanfeust, zijn vriendinnetje C'ian, meester Nicoledus en de trol Hebus in het duizendjarige Darshan-keizerrijk op zoek naar de Magohamoth. Het komt tot een bezoek aan Anth-Ybhiö, de god van de artsen om Nicoledes te genezen. En daarna staat een ontmoeting met de machtigste god op stapel: Xhiatyr, de god van de handel, een Jabba the Hutt-achtige papzak met een overmatig juwelenvertoon waar Mr. T uit The A-Team jaloers op zou zijn.

Aantal genomineerde albums van Didier Tarquin: 11/2296
Aantal genomineerde albums van Christophe Arleston: 19/2296
Uit de wereld van Troy werd met Legenden van Troy een spin-off-reeks gedistilleerd die bestaat uit afgeronde cyclussen of albums die zich afspelen op de planeet Troy in gelijk welk tijdperk. In Het Geheim van Cixi focussen Olivier Vatine en Christophe Arleston op de gebeurtenissen die tot het verraad van Cixi hebben geleid.
 
De Franse uitgeverij Soleil schroomt zich niet om integrales in allerlei vormen, maten en met afwijkende inhouden uit te brengen. Uitgeverij L wacht geduldig tot de Franse reeks van Lanfeust van Troy volledig opnieuw is ingekleurd met extra speciale effecten vooraleer het de cyclus waarmee alles begon opnieuw in het Nederlands uitgeeft.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010