Trio Grande 1: Adios Palomita door Fabrice Lamy + Olivier Vatine / Alain Clément op nummer 1611
Rauwe, realistische western waarin de voortvluchtige bandiet Joseph Carpenter door alle premiejagers in de VS wordt gezocht. In Mexico beleeft hij zijn pleziertjes in de armen van een vurige brunette, maar zijn minnares zit 'm achterna, samen met haar drie bloeddorstige broers. Op afstand volgt een atypische sheriff en wacht geduldig af tot hij kan toeslaan. Een ideale strip voor de liefhebbers van het werk van Sam Peckinpah, Sergio Leone en Yves Swolfs.
 
Robbedoes en Kwabbernoot 41: De Vallei der Bannelingen door Janry + Tome
Dupuis (1989, SC)

Vervolg en slot van het tweeluik dat startte met Paniek in Khoudistan. Robbedoes en Kwabbernoot zijn spoorloos verdwenen en duiken op in een vallei waarin niet alleen zowat alle fauna en flora zich tegen het duo (en Spip) keren, maar ook Kwabbernoot tegen Robbedoes. Hij is gestoken door een insect en heeft het op Robbedoes gemunt. Uiteindelijk haalt de vriendschap het van de kwaadaardigheid. Dat dit album dan ook grotendeels op dit aspect teert, geeft een surplus bovenop het avontuurlijke basisverhaal om zo snel mogelijk uit de gevaarlijke vallei te komen.

Aantal genomineerde albums van Janry: 16/2296
Aantal genomineerde albums van Tome: 30/2296
Op pagina 17 meent een hopeloze Robbedoes de stem van de Marsupilami te herkennen. Het blijkt helaas om een nijlpaardachtig beest te gaan dat hij prompt een trap op het achterwerk verkoopt. Bij leven verkocht André Franquin alle uitgeef- en exploitatierechten van de Marsupilami aan een bankier die vervolgens Marsu Productions oprichtte. Als gevolg verdween het gele springbeest uit de reeks zonder mogelijke terugkeer.
 
Bij de eerste druk van dit album zat een bijlage waarin het personage van de Kleine Robbe werd voorgesteld, toen nog een jonge versie van de grote Robbedoes. Het eerste album verscheen namelijk ook in 1989. Robbe dook voor het eerst op in een kortverhaal naar aanleiding van vijftig jaar Robbedoes waarin met heel wat knipogen de geschiedenis van de stripreeks passeerde. Dit verhaaltje staat opgenomen in deel 38, De Jeugd van Robbedoes.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010