De Stroman door Étienne Davodeau op nummer 1568
Steengoeie, of beter gezegd 'asfaltgoeie' road strip met drie uiteenlopende personages (een jongen, een oude man en een meisje) die zo elk hun redenen hebben om 'weg' te trekken.
 
Aantekeningen voor een Oorlogsverhaal door Tim Gipi
Oog & Blik (2006, SC)

Julio, Christiaan en Stefan 'Klein Kaliber' zijn drie vrienden tegen wil en dank. De oorlog in hun niet nader genoemd land heeft hen bij mekaar gebracht en samen trachten ze te overleven. Op een dag ontmoeten ze Felix, de charismatische leider van een plaatselijke bende die Stefan onmiddellijk helemaal inpalmt. Op korte tijd leidt hij hem op tot een gewillige helper in zijn criminele zaakjes. Christiaan en Julio worden tegen wil en dank meegesleept in deze spiraal die almaar gewelddadiger wordt. In drie hoofdstukken beschrijft Gipi op meesterlijke wijze de ingrijpende gebeurtenissen in de levens van deze drie jonge mannen. Als een ware psycholoog ontleedt hij feilloos de karakters en geeft hij hen elk een menselijk gelaat.

Aantal genomineerde albums van Gipi: 2/2296
Gian Alfonso Pacinotti is de ware naam van de Italiaanse auteur Gipi. Bezijdens geïllustreerde verhalen en strips levert hij sinds 2000 via zijn zelfopgerichte firma Santa Maria Video ook videoclips en korte animatiefilms.
 
In het Nederlands debuteerde Gipi met De Onschuldigen in de Collectie Ignatz die door zijn landgenoot Igort werd gecreëerd. Door een internationale samenwerking verschenen de albums in deze collectie in zowel het Italiaans, het Frans, het Nederlands,... Door de zwaar tegenvallende verkoopresultaten werd de collectie opgedoekt.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010