Sam Pezzo 2: Shit City door Vittorio Giardino op nummer 1535
Een jaar na Vittorio Giardino's stripdebuut kwam hij met Sam Pezzo op de proppen. Sam is een Italiaanse privédetective die zijn werk doet in Bologne. De verhalen baden in dezelfde hardboiledsfeer als de detective romans van Dashiell Hammett en John le Carré. Het stikt dus van de moorden en het bedrog. Zulke verhalen met zo'n tekenstijl maken ze tegenwoordig haast niet meer.
 
De Val door Étienne Davodeau
Dupuis (2004, HC), collectie Vrije Vlucht

Samen met haar man, haar kinderen, haar broer, een neefje en een vriend komt Jeanne het huis van haar demente moeder leegmaken voor het wordt verkocht. Tijdens de warme zomerdagen die de familie in het kleine en rustige dorp doorbrengt, gebeurt er niet veel. O ja, grootmoeder loopt eens weg en de kinderen zijn getuige van een ruzie tussen een metselaar en zijn hulpje die in het huis tegenover hen aan de slag zijn. De enige die zich niet helemaal op zijn gemak voelt, is de vriend des huizes, Toussaint. De familie heeft de arme, maar behulpzame sloeber wegens een voorval in het verleden opgevangen. Maar Toussaint houdt angstvallig een geheim voor zijn vrienden verborgen...


Aantal genomineerde albums van Étienne Davodeau: 4/2296
In 2001 publiceerde Étienne Davodeau het one-shot Rural!, een soort reportagestrip over de problemen rond de aanleg van een stuk autosnelweg door landbouwgebied. Op basis van dit album kent uitgever Guy Delcourt Davodeau in 2002 de leiding toe van een albumcollectie door diverse auteurs die reality-verhalen brengen.
 
Naast auteursverhalen voor volwassenen is Étienne Davodeau ook een illustrator van kinderboeken en scenarist van de jeugdstripreeks Max et Zoé voor tekenaar Joub, een vriend van 'm.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010