Say Hello to Black Jack 1: Kronieken van de Afdeling Chirurgie 1 door Syuho Sato op nummer 1529
Say Hello to Black Jack is een ware aanklacht van wantoestanden in de Japanse zorg. Hoewel Syuho Sato met cijfergegevens zwaait en zaken aankaart die nogal ver van ons bed staan, is het verhaal nooit saai. De klemtoon ligt toch vooral op het hoofdpersonage. Met overtuiging schetst Sato de evolutie van Eijirô Saitô van een twijfelende beginneling naar een vastberaden idealist die zijn beroep niet voor het geld uitoefent, maar om mensenlevens te redden.
 
De Almanak door Jean-Claude Servais
Casterman (1988, SC)

Een man volgt de instructies van een toverboek door een steen 'op te laden' door elke dag van een jaar 's nachts op te staan en de steen om te draaien. Met de bekomen krachten kan de steen in een wapen veranderen. Maar vooraleer het zo ver is, gidst Jean-Claude Servais ons een jaar lang (elke maand vormt een apart hoofdstuk) doorheen de seizoenen en in de mooiste landschappen. Hij volgt diverse, uiteenlopende personages in een verhaal met fantasy-elementen, tovenarij en hekserij, opruiende menigtes en verdoken tragiek, knappe vrouwen en duivelse mannen, mythische figuren, een vleugje seksuele spanningen en het meer explicietere soort erotiek.


Aantal genomineerde albums van Jean-Claude Servais: 16/2296
In maart en juni 2006 gaf Casterman De Almanak opnieuw uit, ditmaal als tweeluik in kleur (door Guy Raives) met nieuwe covers.
 
In 1975 debuteerde Jean-Claude Servais in het weekblad Robbedoes in de rubriek Vrij Vel, die tot stand kwam om gevestigde en nieuwe auteurs twee pagina's lang eens iets anders te kunnen laten tekenen of een staaltje van hun kunnen te geven. Voor hetzelfde blad tekende hij vervolgens drie afleverinfen van Ronny Jackson en twee Oom Wim-kortverhalen. Daarna trok hij naar het concurrerende blad Kuifje om er te beginnen met enkele waar gebeurde kortverhalen.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010