De Blauwbloezen 17: El Padre door Willy Lambil + Raoul Cauvin op nummer 1522
Verkleed als monnik maakt Chesterfield samen met boer Blutch Mexico onveilig. Hij schiet er wel zijn mooie (kuch) rode haren bij in. Tot groot jolijt van Miss Appletown overigens. Wat een ondankbaar wicht eigenlijk. Onze twee nobele strijders redden haar uit de handen van een Mexicaanse roversbende terwijl ze ook nog naar het leven gestaan worden door indianen.
 
De Rode Ridder 44: Drie Huurlingen door Karel Biddeloo
Standaard Uitgeverij (1969, 1994, SC)

Drie vechtersbazen kruisen het pad van Johan, lancelot en Parcifal, de zoon van koning Arthur, die op weg zijn naar heer Kendall waar Merlijn verblijft. Ondertussen heeft heer Wardon, die de plak zwaait in het gebied, weet gekregen van het speciale gezelschap dat zijn gebied doorkruist. Hij en andere burchtheren zijn tegen de komst van de nieuwe koning en hebben het op Parcifal gemunt. De drie rabauwen scharen zich aan de zijde van Johan en helpen een dorpje te verdedigen waar een gewonde Parcifal onderdak biedt. Ze hebben elk een wapen waarmee of een vaardigheid waarin ze uitblinken.


Aantal genomineerde albums van Karel Biddeloo: 15/2296
Met Drie Huurlingen begon officieel een lange Rode Ridder-carrière voor Karel Biddeloo die voortaan instond voor de tekeningen en het verhaal. Willy Vandersteen had zo meer tijd voor andere strips, maar tekende toch nog de coverafbeeldingen, superviseerde het werk van Biddeloo en keurde scenario's goed of af.
 
Was het een fout of wist men niet wat aan te vangen met een studiomedewerker die volledig instond voor een stripserie, maar op de cover van de eerste druk ontbrak de vermelding Studio Vandersteen bovenaan.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010