De Fantastische Avonturen van Corentin door Paul Cuvelier op nummer 1516
Eerste deel van een bijzonder goed gemaakte, realistische serie tjokvol exotiek en avontuur. Op de koop toe is het de debuutreeks van Paul Cuvelier die altijd neerbuigend over het vak van striptekenaar was. Corentin speelt zich af in de achttiende eeuw. Als weeskind vlucht hij voor zijn gewelddadige oom in Bretagne waarna hij via een driemaster in de zuidelijke zeeën belandt, op weg naar het grote avontuur.
 
Kiekeboe 106: Vrolijke Vrolijke Vrienden door Dirk Stallaert / Merho + Merho
Standaard Uitgeverij (2005, SC)

Door een brief van zijn jeugdvriend mijmert Marcel Kiekeboe over zijn jeugdjaren waarin hij nog langer haar had en met zijn ouders ging kamperen. Met twee vriendjes beleefde hij tijdens zijn eerste kampeertocht in het landelijke Schapendonk een avontuur — nostalgie troef — dat in het heden een staartje krijgt.


Aantal genomineerde albums van Dirk Stallaert: 7/2296
Aantal genomineerde albums van Merho: 24/2296
De titel Vrolijke Vrolijke Vrienden is ontleend aan het bekende kampliedje van de in 2010 overleden Nonkel Bob. Hij was er dan ook bij op de perspresentatie van het album.
 
Dit verhaal is een van Merho's grootste favorieten. Het was tevens een vruchtbare samenwerking met Dirk Stallaert zolang het duurde. Stallaert tekende mee aan Kiekeboe van deel 99 tot 109. Tevoren was Stallaert de tekenaar van Nero en tegenwoordig is hij een studiotekenaar voor Suske en Wiske.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010