Star Wars: Heir to the Empire door Olivier Vatine / Fred Blanchard + Mike Baron naar Timothy Zahn op nummer 1510
Verstripping van de Star Wars-roman (ja, die bestaan echt!), getekend door Olivier Vatine, de Franse tekenaar van Aquablue. Vijf jaar na de film Return of the Jedi verschuilen de laatste restanten van de Imperial Starfleet in een uithoek van het heelal, klaar om opnieuw de confrontatie aan te gaan met de New Republic. Prinses Leia en Han Solo zijn inmiddels getrouwd en verwachten een tweeling terwijl Luke Skywalker de eerste in een langverwachte nieuwe generatie van Jedi Knights is.
 
Over naar Jou door Philip Paquet + Adriaan Van Aken
Bries (2006, SC)

Over naar Jou bevat het eerste deel van een bewerking van de theatertekst Over naar Jou - Weer over naar Jou van Adriaan Van Aken. De tekst van Adriaan Van Aken werd bewaard en Philip Paquet tekende er het verhaal van een late twintiger omheen. Hij is op zoek naar werk en woont met zijn vriendin samen in een huurflat. Paquet pakt uit met erg herkenbare beelden en zorgt ervoor dat de interne monoloog van het hoofdpersonage nergens langdradig wordt of ontspoort in een overdaad aan tekst. Tekst en beeld gaan wonderwel hand in hand.

Aantal genomineerde albums van Philippe Paquet: 4/2296
Aantal genomineerde albums van Adriaan Van Aken: 1/2296
In 2009 verscheen het vervolg Weer over naar Jou met een op cd gezette soundtrack van Youri Van Uffelen. Ook het dan nagenoeg uitverkochte Over naar Jou werd heruitgegeven met een soundtrack en een extraatje, een epiloog dat je als song op de soundtrack kan beluisteren.
 
Philippe Paquet ademt en snuift jazz. Hij is een jazzman die zelf musiceert en helemaal into the scene is. Dat leidde op stripgebied ook al tot een Engelstalige stripbiografie van Louis Armstrong en Snapshots, een bundel van vier kortverhalen.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010