Joop Klepzeiker 1 door Eric Schreurs op nummer 1475
Gortige strip vol gags over een loser die het maar niet kan aanleggen met de vrouwen. De gags spelen zich voornamelijk af in een smerig decor waar steevast hopen drollen liggen te dampen.
 
The Essential Calvin and Hobbes door Bill Watterson
Andrews McMeel Publishing (1988, SC+HC)

Dikke selectie met het beste van de albums Calvin and Hobbes (het eerste album) en Something Under the Bed Is Drooling. Goed voor 256 pagina's strookjes in zwart-wit en het langere werk met de Sunday pages in kleur. De selectie wordt voorafgegaan door het griezelgedicht in stripvorm A Nauseous Nocturne en een voorwoord van Charles M. Schulz die Bill Watterson onder meer om zijn waterspatten, zetels, lampen, geeuwen en schreeuwen roemt.

Aantal genomineerde albums van Bill Watterson: 15/2296
Tot een van Bill Wattersons strijdtochten behoorde het behoud van de volledige Sunday page. In de meeste gevallen beslissen de kranten waarin strips verschijnen om wel of niet de bovenste strook te schrappen om er een advertentie voor in de plaats te kunnen zetten. Auteurs dienen creatief om te springen met hun pagina's om het schrappen makkelijker te maken. Watterson won maar half het pleit.
 
In Vlaanderen heeft de strip al een rondgang in de kranten gemaakt: Het Laatste Nieuws, De Morgen en tegenwoordig Het Nieuwsblad in de plaats van Hägar de Verschrikkelijke, maar toch ook de Ongrappige, zeker in vergelijking met Casper en Hobbes.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010