De Wezel door Didier Comès op nummer 1474
De natuur, de Ardennen, bijgeloof, een besloten gemeenschap zoals een dorpje, het zijn enkele vaste waarden waarmee Didier Comès zich uit de slag kan trekken (vergeten we ook niet een enigmatisch vrouwelijk personage). De Wezel was het album dat Comès maakte na zijn grote klassieker De Dorpsgek van Schoonvergeten.
 
The Authorative Calvin and Hobbes door Bill Watterson
Andrews McMeel Publishing (1990, SC+HC)

Selectie met het beste uit de Engelstalige bundels Yukon Ho! en Weirdos From Another Planet! Voorafgaand staat een kortverhaaltje waarin Calvin zich via zijn Transmogrifier (wat niet meer is dan een kartonnen doos) een olifant waant. Dat gezegde van de olifant en de porceleinwinkel gaat uiteraard ook op in het geval van het doorgaans respectloze jochie Calvin.

Aantal genomineerde albums van Bill Watterson: 15/2296
Jarenlang werd vermoed dat Calvin was gebaseerd op Bill Watterson zelf toen hij nog een kind was, of tenminste op een van zijn kinderen. Niets van dat, Watterson heeft geen kinderen en kon zich amper vereenzelvigen met zijn papieren creatie. Als kind was hij namelijk eerder braaf en stil.
 
Knuffeltijger Hobbes was gebaseerd op Sprite, een van Wattersons katten. Sprite was grijsgestreept, had een langgerekt lijfje en dezelfde expressies als zijn papieren alter ego.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010