De Avonturen van Nonkel Zigomar, Snoe en Snolleke 2: De Rode Caballero door Bob De Moor op nummer 1467
Willy Vandersteen had zijn Suske en Wiske, Marc Sleen zijn Nero, Pom zijn Piet Pienter en Bert Bibber en Bob De Moor had zijn krantenstripreeks Nonkel Zigomar, Snoe en Snolleke. Ermee doorbreken heeft hij nooit gedaan, onder meer omdat hij bij Hergé emplooi vond als vaste studiomedewerker. Toch zit in zijn reeks net zo veel kolder en avontuur als in de reeksen van zijn Vlaamse collega's. De Rode Caballero was het voorlaatste verhaal en verscheen in 1956 in album. Het werd later niet herdrukt of herwerkt voor de omgedoopte serie Johan en Stefan.
 
De Legende der Dorre Gewesten 2: Het Land der Mijmeringen door Thierry Ségur + Bruno Chevalier
Blitz (1989, 1990, SC+HC), Collectie Delta

Firfïn de zwerver, Noren de dwerg en Morkaï de hersenloze Akaï-barbaar kunnen niet ontsnappen aan de wraakzuchtige Morbels die op hun beurt op de hielen gezeten worden door de meedogenloze Ssîn, het monster met de ogen van kristal. Hierdoor kan de wil van de Legende der Dorre Gewesten vooralsnog niet in vervulling gaan. Het domein Alkibar gaf immers zijn verdwenen koning Raken niet prijs. Kan een tocht door het Land der Mijmeringen, een moerasrijk gebied vol monsterachtige flora en fauna, soelaas brengen?

Aantal genomineerde albums van Thierry Ségur: 4/2296
Aantal genomineerde albums van Bruno Chevalier: 4/2296
Gefascineerd door het spel Dungeons & Dragons, verzeilde Thierry Ségur bij het Franse tijdschrift Casus Belli dat gespecialiseerd is in rollenspelen. Op scenario van Bruno Chevalier maakte hij voor het blad enkele kortverhalen alvorens met De Legende der Dorre Gewesten een eind jaren 1980 opgemerkte heroïc fantasyserie op de proppen te komen.
 
Tien jaar na het eerste deel van De Legende der Dorre Gewesten verstripte Thierry Ségur met De Koning van de Kwallen een roman van Pierre Bettencourt. De transformatie van boek naar stripscenario gebeurde door Igor Szalewa.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010