Thorgal 30: Ik, Jolan door Grzegorz Rosinski + Yves Sente op nummer 1458
In het vorige album uit de reeks maakten we de wisseling van de wacht mee in deze reeks. Thorgal trok zich terug in een ondersteunende rol, terwijl zoon Jolan opgeroepen werd om een belofte te doen voor het leven van zijn vader. In Ik, Jolan volgen we Jolan aan het begin van zijn zoektocht. De mysterieuze Manthor heeft een "uitzonderlijk leven" in petto voor een van de vijf jongelingen die net als Jolan zijn oproep hebben beantwoord. Ik, Jolan is dus een queesteverhaal van het zuiverste water. Tegelijk komen we meer te weten over Manthor en zijn band met ene Kriss van Valnor. Het andere nieuws was dat Yves Sente voortaan de reeks van Jean Van Hamme als scenarist overnam en dat Grezgorz Rosinbski zijn platen nu volledig schilderde.
 
Op Zoek naar Peter Pan 1 door Cosey
Le Lombard (1984, 1994, HC), collectie Verhalen en Legenden (1994, HC), collectie Getekend (1994, SC+HC)

1930. Ergens hoog in de Zwitserse Alpen ontwaakt het idyllische dorpje Ardolaz onder de eerste lentezon. De eerste toerist is zopas aangekomen, en het is direct een speciale. Sir Melvin Z. Woodworth is immers een gevierd Engels schrijver. In zijn bagage steekt slechts één boek, namelijk het meesterwerk van James M. Barrie uit 1902, Peter Pan. Woodworth is hier niet zomaar. Hij is op zoek naar inspiratie voor zijn volgende roman. Hij zoekt er naar zijn Peter Pan. Tussendoor speurt hij naar aanknooppunten voor de dood van die andere Peter Pan, zijn halfbroer Dragan die tien jaar eerder buffetpianist was in het lokale zomerhotel.

Aantal genomineerde albums van Cosey: 11/2296
De grote ode aan het boek Peter Pan van James M. Barrie trekt Cosey door met een citaat uit het boek dat elk hoofdstuk voorafgaat.
 
De Alpen zijn klein bier met de Himalaya in Tibet waar Jonathan, die andere creatie van Cosey, lange tijd rondzwierf. Tussen de aanleidingen voor deze locatiefascinatie bevindt zich het album Kuifje in Tibet dat tot twee keer toe in Jonathan wordt geciteerd.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010