De Complete Avonturen van Hoempa Pa door Albert Uderzo + René Goscinny op nummer 1437
Vooraleer Albert Uderzo en René Goscinny de wereld (of toch zeker Europa) zouden veroveren met Asterix, werkten ze als trouwe soldaten voor het weekblad Kuifje voor wie het duo de bonkige roodhuid Hoempa Pa creëerden, hun eerste succes. Veel van wat later Asterix groot zou maken op humoristisch gebied, was hier al aanwezig. Er verschenen vijf langere verhalen in verschillende uitvoeringen en deze integrale editie.
 
Soda 4: God Stierf Vanavond door Bruno Gazzotti + Tome
Dupuis (1993, 1994, SC+HC)

De machtige zakenman William Scott Ingram heeft er op de zestigste verdieping van zijn kantoorgebouw in Manhattan geen benul van wat zich allemaal in de stad afspeelt. In God Stierf Vanavond wordt het pad gevolgd van enkele van hen: een landloper, een gedupeerde kranteneigenaar, een huurmoordenaar, een gescheiden vrouw met een medicijnenverslaving, een sjoemelende dokter, een zwart jochie... en David Solomon alias Soda. Het lot van elk van hen is met elkaar verbonden. Ingram is God, maar hij zal sterven en dat heeft gevolgen voor alle voornoemde personages.

Aantal genomineerde albums van Bruno Gazzotti: 12/2296
Aantal genomineerde albums van Tome: 30/2296
Dit is het eerste album waarvan Bruno Gazzotti àlle pagina's heeft getekend. Tijdens de productie van het voorgaande deel, Gij Zult niet Schieten, nam hij het over van Luc Warnant die niet alleen met Soda kapte, maar het helemaal voor gezien hield in de stripwereld.
 
Soda mist twee vingers aan de linkerhand. Daarom draagt hij een handschoen. Naar de oorzaak heeft de lezer vooralsnog het raden. Enkel Tome kent het geheim achter het ongeluk dat Soda de vingers kostte. Hij kondigde in een interview wel aan dat de lezer het ook zal te weten komen, maar ondertussen zijn de kaarten zo geschud dat de stripreeks aan een einde lijkt gekomen te zijn. Tomes schrijfproductie is extreem laag en hij kampt in zijn Australische woonst met inspiratieloosheid. Enkel voor De Kleine Robbe weet hij nog met enige regelmaat gags te bedenken.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010