Sam 1: De Garage door Jan Bosschaert + Marc Legendre op nummer 1417
Komisch-dromerige kortverhalen over een actieve meid die droomt van een eigen wagen. Om die te kunnen bekostigen werkt ze als hulpje in de garage waar haar droomauto als wrak op de storthoop staat. Beide auteurs presteren op hun best.
 
De Schorpioen 2: Het Geheim van de Paus door Enrico Marini + Stephen Desberg
Dargaud (2001, SC)

Na de ongemeen spannend bedoelde cliffhanger in deel 1 kon je er natuurlijk gif op innemen dat De Schorpioen de aanslag van zigeunerinnetje Mejaï zou overleven. De sfeervolle inleiding, al even sfeervol in beeld gebracht, geeft meer achtergrondinfo over De Schorpioen. En het complot van de verenigde families tegen de huidige paus neemt concrete vormen aan want de paus is ernstig ziek. Kardinaal Trebaldi ziet zijn kans schoon om de macht te grijpen. Te meer omdat hij een document in zijn bezit heeft dat de paus in een lastig parket kan brengen. Maar wat heeft De Schorpioen daar mee te maken?...

Aantal genomineerde albums van Enrico Marini: 16/2296
Aantal genomineerde albums van Stephen Desberg: 30/2296
Na vier delen van Olivier Varèse, Enrico Marini's stripdebuut, ging hij opnieuw met scenarist Thierry Smolderen in zee voor een nieuwe reeks. Dat werd Gipsy. Het correspondeerde ook meer met wat ze eigenlijk wilden maken. Marini werkte er met veel plezier aan. Na verloop van tijd werd Gipsy meer een zorgenkindje. In het begin was het meer van hop, de vrachtwagen in en we zien wel. Dat kwam overeen met wat Smolderen voor ogen had: een complexloos en spontaan verhaal vertellen met heel veel actie. Door De Schorpioen begon Marini meer belang te hechten aan wat de ontwikkeling van een hoofdpersonage en wat er zich rond hem afspeelt.
 
Over de leugens of manipulaties van de katholieke kerk verschenen wel meer strips in de beginperiode van De Schorpioen. Enrico Marini beweerde series als De Tien Geboden, De Geheime Driehoek en Het Derde Testament nooit gelezen te hebben en dat het scenario van De Schorpioen in dezelfde periode is geschreven als voornoemde series. Bovendien verliet de reeks snel de richting naar waar de anderen gingen.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010