De Rode Ridder 116: In de Witte Hel door Karel Biddeloo op nummer 1414
Naast de start van een spannende cyclus die leidt van het hoge noorden tot de woestijn van Mesopotamië, is dit vooral het album dat de lezertjes beroert omwille van de ontblote borsten van keizerin Amargith.
 
Sneeuw 1: De Verblindende Nevel door Christian Gine + Didier Convard
Le Lombard (1987, SC) / Glénat (2003, SC)

Voor eeuwig zou er mist zijn... Voor hem, het kind met het dode geheugen, ongerept als de witte vlakten van de Rampzalige Wereld was er slechts haat, het verlangen naar wraak en de Speurtocht, Men noemde hem Sneeuw! De oude man die hem had opgenomen, verzorgd en opgevoed, raadde zijn noodlot. Want het noodlot van Sneeuw lag daar, in dat Europa waar haveloze clans elkaar verscheurden. Zij die uit het graf verrezen waren, die gruwelijke nacht... Zij, de Twaalf, stippelden langzaam de weg van Sneeuw uit... Zij die uit het graf waren verrezen, waren de Hoop! En Sneeuw zou hun werktuig zijn...

Aantal genomineerde albums van Christian Gine: 6/2296
Aantal genomineerde albums van Didier Convard: 8/2296
Sneeuw bestaat ook als een roman die Didier Convard in 1992 publiceerde. Zijn carrière startte hij echter als striptekenaar met onder meer Les Missions d'Isabelle Fantouri die hij samen met André Juillard tekende. Ook voor Blake en Mortimer: Het Voronov Complot was het de bedoeling dat beide auteurs samen de strip zouden tekenen, maar na twee pagina's beperkte Convard zich tot enkel de inkleuring.
 
Na dertien delen werd de serie Sneeuw afgerond, maar een prequelcyclus staat in de steigers. Sneeuw - Het Begin start in 2010 en is het werk van Didier Poli en Jean-Baptiste Hostache als tekenaars en Didier Convard en Eric Adam als scenaristen. Het verhaal concentreert zich op wat er aan de oorspronkelijke stripserie voorafging.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010