Daredevil: The Devil, Inside and Out 1 door Michael Lark + Ed Brubaker op nummer 1395
Het eerste deel van een Daredevil-nevenserie door de meervoudige prijswinnaars Michael Lark en Ed Brubaker die tevoren al Scene of the Crime en Gotham Central maakten. Hoofdpersonage Matt Murdock alias Daredevil heeft het de laatste jaren niet onder de markt. Hij leefde op de rand van zelfdestructie. Zijn zogenaamde vrienden verlieten 'm, hij staat met zijn rug tegen de muur. De vraag is hoe ver hij als Daredevil wil gaan om terug te krijgen wat van hem was.
 
Het Leven Is een Geschenk maar Je Krijgt het niet Cadeau door Seth
Oog & Blik/De Harmonie (2004, SC)

Als hoofdpersonage beschrijft Seth in een langzaam, maar doordacht tempo zijn zoektocht naar tekenwerk van een zekere Kalo, een cartoonist uit de jaren 1940-1950 die onder andere in het prestigieuze The New Yorker publiceerde. Seths verzameling is klein en het duurt lang om die bijeen te zoeken. Hoe meer hij zich verdiept in de onbekende achtergrond van Kalo, hoe ambitieuzer hij wordt om er àlles over te weten. Daar heeft hij verre, ontluisterende trips voor over waar hij dan over vertelt tegen zijn beste vriend Chester Brown, ook een tekenaar. Zijn zoektocht begint in sterke mate, rechtstreeks en onrechtstreeks zijn leven te bepalen. Het biedt zelfs aanleiding om zijn relaties en levensbeschouwingen op de korrel te nemen, dan wel bij te stellen.

Aantal genomineerde albums van Seth: 3/2296
Met dit album brak Canadees Gregory Gallant (noem 'm maar Seth) door als stripauteur. Het toonaangevende stripinfotijdschrift The Comics Journal nam het zelfs op in de lijst met de 100 beste strips van de 20ste eeuw.
 
Helemaal de nostalgische kaart trekt Seth als vormgever voor de integrale reeks met alle krantenstrips van Peanuts door Charles M. Schulz. Voor uitgeverij Fantagraphics verzorgde hij de lay-out van de covers en de verzameldoosjes waarin de albums passen.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010