Buddy Longway 2: De Vijand door Derib op nummer 1393
Buddy Longway en Chinook hebben besloten voortaan samen door het leven te gaan. Het koppeltje heeft een gerieflijke blokhut in een groene vallei gebouwd, maar in de ongerepte natuur ligt de vijand overal op de loer.
 
Over de Grenzen van de Tijd... 2 door Olivier Pont + Georges Abolin / Olivier Pont
Dargaud (2004, SC)

In deel 1 maakten we kennis met de kleine William. Hij verhuist in 1906 met zijn familie vanuit Londen naar een klein, Italiaans vissersdorpje. Daar leert hij Lisa, Paolo en Nino kennen. Zij worden onafscheidelijk.
Maar is het toeval dat zij elkaar in dat dorpje ontmoeten en dat ze alle vier op dezelfde dag geboren zijn? En wat is het geheim van het vreemde voorwerp waarmee Lisa rondzeult? Twintig jaar later ontmoet het viertal elkaar in deel 2 opnieuw. In het verre Costa Rica komen ze het geheim achter Lisa’s voorwerp te weten.

Aantal genomineerde albums van Olivier Pont: 3/2296
Aantal genomineerde albums van Georges Abolin: 3/2296
Olivier Pont en Georges Abolin hadden zes jaar nodig voor het tweeluik. De beide albums verschenen in 2004 met een interval van slechts acht maanden. Door in korte tijd het vervolg te laten verschijnen, voldeed Pont aan zijn eigen wens als striplezer om niet te lang te moeten wachten op een vervolg. Als voorbeeld nam hij Peter Pan, een serie van Régis Loisel die in totaal vijftien jaar liep. Dat vond hij te lang. Aanvankelijk wilde het duo het tweede album al na twee maanden uitbrengen, maar dat vond de marketingafdeling van Dargaud te riskant. Mocht deel 1 niet aanslaan, dan zou het verschijnen van deel 2 minder opvallen. Dus hebben ze deel 1 een halfjaar de tijd gegeven zijn weg te zoeken naar het publiek. En dat deed het!
 
Jean-Jacques Chagnaud is de derde auteur van Over de Grenzen van de Tijd... Zijn werk als inkleurder móet vermeld worden. Tussen de ongeveer 120 ingekleurde reeksen waar hij zijn medewerking aan verleende, leverde hij al topprestaties voor onder meer 666, Axel Moonshine, Black Op, Chelsy, Harry Dickson, Het Kruis van Cazenac, Roodbaard, De Tien Geboden, Vae Victis! en Zoeloeland.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010