Ring Circus 3: Les Amants door Cyril Pedrosa + David Chauvel op nummer 1388
Een rondreizend circusgezelschap is op tocht naar Ruskovie en heeft te kampen met heel wat obstakels: een aanval van wolven, een sneeuwstorm,... Op het kasteel van gravin Arianov denken ze eindelijk wat rust te vinden. Maar dat is van korte duur. Ring Circus is een in onze taalcontreinen helaas nog onopgemerkt vierluik door de tekenaar van Drie Schimmen en de scenarist van onder meer Cosa Nostra - Het Ware Verhaal, Clownvisje en Arthur - Een Keltisch Epos.
 
Het Geluid van Rijp door Lorenzo Mattotti + Lorenzo Mattotti / Jorge Zentner
Oog & Blik (2003, SC)

Een man zoekt zichzelf nadat zijn vriendin hem heeft verlaten. Het is een traumatische scheiding die visueel worden vertaald door vliegende, zwarte beesten. Met veel symboliek in de kleurrijke tekeningen en poëzie in de teksten is Het Geluid van Rijp een spel van associaties. Het verhaal steunt ook op de zintuigen, zo wordt hoofdpersonage Samuel Darko tijdelijk blind door een bosbrand en moet hij de wereld opnieuw leren waarnemen. Tijdens dat herstelproces komt zijn ex Alice opnieuw op de proppen en het komt tot een verzoening, in de eerste plaats omdat Samuel vrede met zichzelf heeft leren nemen.

Aantal genomineerde albums van Lorenzo Mattotti: 4/2296
Aantal genomineerde albums van Jorge Zentner: 4/2296
Lorenzo Mattotti tekent al wel eens in zwart-wit of potlood, maar het is toch om zijn met krijt of pastel getekende, zeer kleurrijke strips dat hij naam en faam verwierf. Als illustrator met dezelfde techineken mocht hij al covers en illustraties tekenen voor internationaal gereputeerde tijdschriften als Vanity, The New Yorker, Vogue, Cosmopolitan en Le Monde.
 
De Italiaanse auteur werkt niet exclusief voor een volwassen publiek. Voor de Franse uitgever Le Seuil Jeunesse illustreerde hij meerdere kinderboeken. Op zijn naam staat ook een geïllustreerde versie van Pinokkio van zijn landgenoot Carlo Collodi. Met de verstripping van Doctor Jekyll & Mister Hyde op scenario van Fabrizio Ostani alias Jerry Kramsky won hij in 2003 een Eisner Award.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010