Het Alfabet der Ruïnes door David B. op nummer 1387
In 1917 reist Nederlander Jan Van Meer, folklorist van opleiding en lid van de geheime dienst van de geallieerden, door Europa. Hij is op zoek naar ingenieur Hellequin, de uitvinder van de plantaardige prikkeldraad en het dromenkanon. Hij is ook de man die het alfabet der ruïnes heeft ontcijferd. Hellequin blijkt een gek geworden geleerde, een fantast die absurde uitvindingen bedenkt. Oorlog is waanzin. Oorlog is absurd. David B. maakt het ons allebei duidelijk in Het Alfabet der Ruïnes. te zien krijgen.
 
India Dreams 1: Wegen in de Mist door Jean-Francois Charles + Maryse Charles
Casterman (2001, HC)

India Dreams schildert het verhaal van een vrouwelijk driegeslacht. Alledrie worden ze verleid door de schoonheid van India en de viriliteit van de mannelijke bevolking aldaar. Grootmoeder Amalia laat haar man zitten voor maharadja Dharma Singh, moeder Emy ligt te vossen met Prins Jarawal en dochterlief Kamala doet 'tetteke ruis' met Jay. Verder is er nog de intrigerende persoonlijkheid van Kenneth Lowther en de mysterieuze man met de aap en de paraplu die beiden doorheen het hele verhaal verweven zitten. Het relaas speelt zich af tegen de politieke achtergrond in India tijdens en na de Britse heerschappij over het prachtige land.

Aantal genomineerde albums van J-F Charles: 6/2296
Aantal genomineerde albums van Maryse Charles: 3/2296
Bij de eerste druk van deel 1 hoorden acht extra pagina's met schetsen. Het volledige vierluik verscheen in 2005 ook in een verzamelbox waarin plaats was voorzien voor het extra, rijkelijk geïllustreerd verhaal Drie Vrouwen, genummerd als deel 5 dat samen met de box werd verkocht.
 
India Dreams effende het pad voor nog meer Dreams-cyclussen van het echtpaar die onderling niets met elkaar hebben te maken. Er is het Tweede Wereldoorlogsepos War and Dreams en het koloniale Africa Dreams dat weliswaar door Frédéric Bihel wordt getekend. Tevens wordt er gewerkt aan een nieuwe cyclus van India Dreams dat zich een eeuw vroeger zal afspelen dan de oorspronkelijke cyclus.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010