Maarten Milaan 1: IJs voor de Maharadja door Christian Godard op nummer 1381
Piloot Maarten Milaan vinden we deze keer terug in het verre Napal waar maharadja Rawalpin regeert als een despoot. Maar hij is ook stokoud. Zijn dagen lijken geteld. Daarom wil de maharadja iets bijzonders kopen: onsterfelijkheid! Naast drama, milde dosissen humor en melancholie komt ook een vleugje filosofische overpeinzingen om de hoek piepen. Een unieke combinatie die nog maar zelden in strips is gebruikt. Maarten Milaan is een buitenbeentje in de stripwereld. Een blinkende parel die het vraagt om opgevist te worden.
 
Berlijn 2: Reinhard de Vos door Marvano
Dargaud (2000, SC)

Bommenrichter Stuart is de enige overlevende van de Zeven Dwergen, de zeven oorspronkelijke bemanningsleden van de S-Snowhite. In Reinhard de Vos vliegt Stuart mee in de befaamde luchtbruggen die na de oprichting van het IJzeren Gordijn instonden voor de bevoorrading van (West-)Berlijn. In het Berlijn van die tijd vonden avonturiers hun gading en zo geldt het ook voor Stuart, de piloot die zich onder de Berlijnse jeugd populair wist te maken door snoepjes te droppen.

Aantal genomineerde albums van Marvano: 16/2296
Berlijn was na De Eeuwige Oorlog en Een Nieuw Begin de derde trilogie van Marvano. Met Grand Prix voor uitgeverij Dargaud zet hij er een vierde trilogie bij.
 
Marvano startte zijn carrière na de middelbare school als binnenhuisarchitect. Op zijn twintigste stuurde hij tekeningen naar Berck, de tekenaar van Sammy, die hem prompt opbelde met de vraag of hij assistent wilde worden. Marvano dacht er een week over na en weigerde met de reden dat hij liever zijn eigen stijl wilde ontwikkelen.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010