Roulez Jeunesse! door Baru op nummer 1378
Dit album is de integrale editie van Baru's Quequette Blues en vertelt — lang voor het autobiografische genre in de mode raakte — over de jeugd van de auteur. De aandacht gaat voluit naar de confrontaties tussen oud en jong (wals versus rock), latent racisme (Baru komt uit een gezin van immigranten) en het belang van de fabriek in de buurt als rode draad.
 
Piet Pienter en Bert Bibber 8: Bibber Contra Tutter door Pom
Uitgeverij De Vlijt (1958, 1975, 1987, SC) / Standaard Uitgeverij (1998, SC)

Na hun avontuur in San Felipe varen Suzan en haar vrienden naar Noord-Amerika. Door een mankementje aan de motoren zijn zij verplicht de haven van Ambrastown binnen te lopen. Daar worden zij door een spijtig toeval het slachtoffer van een overval. Omdat een van de overvallers angst heeft om door Susan herkend te worden, besluit de baas van de gangsters, Tutter, dat Susan moet verdwijnen. Maar dit is buiten Piet en Bert gerekend.

Aantal genomineerde albums van Pom: 15/2296
Piet Pienter en Bert Bibber genoot een grote populariteit in het Antwerpse omdat de serie sinds 1955 verscheen in de regionale krant Gazet van Antwerpen. De albums werden regelmatig herdrukt. Bibber Contra Tutter bijvboorbeeld kent minstens zestien drukversies. In 1995 maakte Pom zijn 45ste en laatste album. Dat de reeks tien jaar later best nog aandacht kon losweken, bewees het album Avontuur in de 21ste Eeuw van Tom Bouden waarvoor hij van Pom de eenmalige toestemming kreeg om Piet Pienter en Bert Bibber voor een lang en opgemerkt gastoptreden van stal te halen.
 
Hoewel Pom geen voorstander was van kleur in zijn strip, kwamen er tussen 1986 en 1990 toch elf strips uit in kleur bij Uitgeverij De Vlijt. Bij de herdrukken van Standaard Uitgeverij werd opnieuw gekozen voor een uniforme uitvoering in zwart-wit en niet in blauw-bruin zoals de allereerste uitgaven.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010