Freddy Lombard 4: F.52 door Yves Chaland + Yann / Yves Chaland op nummer 1373
Het enige lange verhaal van Freddy Lombard dat door de jaren en door de omstandigheden nooit is vertaald geraakt. En eigenlijk het beste verhaal ook. Alles speelt zich af op een modernistisch vliegtuig op atoomaandrijving waarop Freddy, Dina en Sweep als bedieningspersoneel werken. Op de maiden trip van Parijs naar Mebourne volgt de ene mysterieuze gebeurtenis na de andere met een al even mysterieus lot nevenpersonages die er de oorzaak van zijn.
 
Borgia 1: Bloed voor de Paus door Milo Manara + Alejandro Jodorowsky
Sombrero (2005, HC)

Vroeger, zo ergens rond de jaren 1500, kon iedereen paus worden mits flink wat verraad, seks en bruut geweld. Dat waren toen dé ideale lobbytechnieken in het immer decadente Rome. En plaatsvervanger van God worden dat was wat de Spaanse kardinaal Rodrigo Borgia wilde. Niet dat hij strikt gelovig was. Rodrigo erkende dat God niet wilde dat priesters trouwden, maar was wel van mening dat Hij niet had verboden dat zij kinderen mochten verwekken. Zo grossierde hij in talloze buitenechtelijke kinderen bij verscheidene minnaressen. In 1492 gebeurde het eindelijk. Ondanks zijn dagelijkse portie verse moedermelk en maagdelijke bloedtransfusies, gaf paus Innocentius IV zijn pijp aan Maarten. Drie kandidaten meldden zich in de tiararace. De steenrijke Sforza , de knappe Della Rovere die kon rekenen op de steun van zijn honderdvijftig monnikenminnaars en de maffiose Rodrigo.

Aantal genomineerde albums van Milo Manara: 6/2296
Aantal genomineerde albums van Alejandero Jodorowsky: 26/2296
Lucrezia Borgia was een theaterstuk die Alejandro Jodorowsky in elkaar had gestoken in 1977 in Mexico. Het stuk bleef een halfjaar op het affiche staan. Het verhaal over de eerste maffiaclan in de geschiedenis, herwerkte hij in 2006 voor de stripreeks Borgia. Hiervoor moest hij Milo Manara wel een richting in duwen waarbij hij minder erotiek en veel meer geweld in zijn platen zou tekenen.
 
Borgia had een trilogie moeten worden, maar die plannen zijn bijgesteld. Naast het vierluik Borgia komen er ook nog eens twee vervolgcyclussen. De Verschrikkelijke Paus wordt getekend door Théo Caneschi en heeft Giuliano della Rovere alias paus Julius II als hoofdpersonage. In de derde cyclus komt Giovanni de' Medici aan bod die onder de naam Leo X van 1513 tot 1521 regeerde.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010