Robbedoes en Kwabbernoot 35: Malle Marilyn door Janry + Tome op nummer 1369
Het avontuurlijke duo Robbedoes en Kwabbernoot krijgt deze keer te maken met een naar Marilyn Monroe gemodeleerde cyborg met een eigen willetje.
 
Murena 6: Het Bloed van de Beesten door Philippe Delaby + Jean Dufaux
Dargaud (2007, SC)

Lucius Murena is nog steeds op zoek naar Acte, de beeldschone ex van keizer Nero voor wie hij grootse gevoelens koestert. Nero schonk haar aan een centurion uit het Romeinse leger. Deze zoektocht loopt niet van een leien dakje. Waar mogelijk liggen Nero en Poppaea dwars. Met de nodige barbaarse praktijken komt Murena alsnog te weten waar hij Acte moet gaan zoeken. De volgende halte is het koude Gallia waar een oude druïde een opstand tegen de Romeinse overheersers aanvoert.

Aantal genomineerde albums van Philippe Delaby: 11/2296
Aantal genomineerde albums van Jean Dufaux: 58/2296
Jean Dufaux weet waarover hij het heeft bij het construeren en verbeelden van zijn scenario's. Hij kan bogen op zijn studies filmwetenschappen en audiovisuele technieken.
 
Philippe Delaby houdt niet van blondines. Liever tekent hij bruin- en langharige, welgevormde types met stralende ogen. Een beetje zoals Jennifer Lopez, Sophia Loren of Demi Moore, somde hij zelf eens op. Angelina Jolie is voor hem een ultieme heldin, maar dan wel naturel en niet opgefokt als de Lara Croft die de actrice twee keer vertolkte.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010