De Kleine Robbe 1: Geef een Handje aan Mevrouw! door Janry + Tome op nummer 1368
Spin-off van de reeks Robbedoes en Kwabbernoot zonder Kwabbernoot en oorspronkelijk nog over de kleuterversie van de volwassen Robbedoes. De gags durven wel eens de pipikakatoer op te gaan, maar net zo goed is er plaats voor wat sentiment. Qua humorgehalte en populariteit overschaduwde deze creatie van Tome & Janry de hoofdserie waar ze indertijd ook nog aan werkten. Vandaag houden ze het als auteursduo bij enkel De Kleine Robbe die zich aan de kassa moet meten met Cédric, Kid Paddle en Titeuf.
 
Largo Winch 8: Het Uur van de Tijger door Philippe Francq + Jean Van Hamme
Dupuis (2003, SC+HC), collectie Spotlight

Na een schijnproces in De Burcht van Makiling wordt Simon ter dood veroordeeld en naar de onneembare burcht van Makiling in Myanmar gebracht. Onwetend van het lot van zijn vriend hangt Largo de charmeur uit op het dak van de wereld, terwijl rond hem een nieuw dodelijk web wordt gesponnen.

Aantal genomineerde albums van Largo Winch: 15/2296
Aantal genomineerde albums van Jean Van Hamme: 65/2296
In veel gevallen trok Philippe Francq naar de plaatsen waar de verhalen van Largo Winch zich zullen afspelen, bijvoorbeeld naar New York en Amsterdam. In het geval van Myanmar moest hij zich tevreden stellen met her en der bij elkaar geschraapte documentatie. Voor de militaire uniformen gebruikte hij de bankbiljetten van het land als voorbeeld. Hij kreeg ook een videoband van Jean Van Hamme die de scenarist en globetrotter op een van zijn vele reizen maakte.
 
Het tweeluik De Burcht van Makiling en Het Uur van de Tijger, dat eerst al eens als roman verscheen, dient nu ook als verhaal voor de tweede Largo Winch-film The Burma Conspiracy. Daarin speelt de bekende Amerikaanse actrice Sharon Stone mee als Diane Francken, een officier van justitie. De opnames voor haar scènes gebeurden in België. Ook de Vlaamse acteur Koen De Bouw mocht een dagje op de set verblijven. Hij is een veredelde figurant.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010