Bernard Voorzichtig: Twee voor Thee door Daan Jippes + Martin Lodewijk op nummer 1339
Om het voortbestaan van de Voorzichtig NV-theedynastie veilig te stellen, beslist opa Voorzichtig om de jonge Bernard tot erfgenaam van het bedrijf aan te stellen. Hij mag al meteen zijn sporen verdienen door een zaak van theevervalsing in het Indische Assam te onderzoeken. Hij wordt daarin gedwarsboomd door neef Andries en zijn net aangeworven schavuiterige butler Alfried Überalles. En zeggen dat Bernard niets liever wil dan een partijtje tennis spelen... Wow, wat een tekeningen. Een fenomenale expressie, waanzinnige perspectieven, inventieve lichaamshoudingen, een maniëristisch gevoel voor detail en uitwerking, levendige decors,... In alles is dit een grafisch festijn. Ook Martin Lodewijks scenario blinkt uit in een overtuigende combinatie van humor, exotiek en actie.
 
De Legende der Dorre Gewesten integraal door Thierry Ségur + Bruno Chevalier
Oranje (1993, HC)

Ook de luxe-integrale van het losgeslagen fantasygeweld De Legende der Dorre Gewesten weet blijkbaar te bekoren. Benevens de complete trilogie zitten er ook zeven extra pagina's met schetsen in deze uitgave en een door Thierry Ségur gesigneerde prent. Dit alles uiteraard in een beperkte oplage van tweehonderd exemplaren in een kartonnen schuifdoos.

Aantal genomineerde albums van Thierry Ségur: 4/2296
Aantal genomineerde albums van Bruno Chevalier: 4/2296
Van De Legende der Dorre Gewesten deel 2 gingen in Frankrijk meer dan 45.000 exemplaren over de toonbank, een groot succes, zeker voor een fantasyreeks. Op deel 3 moesten de fans wat langer wachten omdat Thierry Ségur een jaar lang aan het storyboard van de film Trooper van regisseur Christophe Gans werkte. Na deel 3 en twee comebacks in de stripwereld (een eerste keer in 1997 met De Koning van de Kwallen, een tweede keer met L'Orphelin de Cocoyer Grands-Bois in 2009) legde Ségur zich sindsdien voornamelijk toe op de reclame, illustraties en storyboards voor andere films van Gans waaronder Le Pacte des Loups en Crying Freeman, maar ook voor de kostuumfilm Chéri van Stephen Frears.
 
Gemeenschappelijke werkzaamheden voor een blad gespecialiseerd in rollenspelen bracht het duo Thierry Ségur en Bruno Chevalier samen. Op zijn beurt werd van De Legende der Dorre Gewesten een rollenspel uitgedokterd. Naar verluidt erg complex.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010