De Rode Ridder 127: De Rode Herberg door Karel Biddeloo op nummer 1333
Een buitenaards monster vindt een nieuwe uitvalsbasis op aarde in een bloedroodgekleurde herberg. Wie in een bepaalde kamer logeert, zal het niet meer kunnen navertellen. Ook Johan wordt bijna een slachtoffer van het vraatzuchtig wezen. Bevreemdend, maar wel zeer sterk horrorverhaal.
 
Het Land van Langvergeten 2: Het Grote Gewest door Laurent Vicomte + Makyo
Oberon (1985, HC)

Kan er in een vuile, stinkende kerker op perfecte wijze de liefde worden bedreven? Ja, scenarist Makyo en tekenaar Laurent Vicomte laten dat Thierry Jolinon en zijn geheimzinnige liefde-zonder-naam in Het Grote Gewest gebeuren... Is een mens in staat te ontsnappen uit een vuile, stinkende kerker die zich bevindt in een onbestaanbaar land? Volgens Makyo en Vicomte wèl, al moet Thierry Jolinon er zijn goede gezondheid (zo niet meer) voor op het spel zetten... Kan er heden ten dage in Frankrijk nog een vergeten koninkrijk bestaan, een koninkrijk dat is blijven steken in de middeleeuwen? Volgens Makyo en Vicomte weldegelijk!

Aantal genomineerde albums van Laurent Vicomte: 5/2296
Aantal genomineerde albums van Makyo: 11/2296
Buiten enkele cyclussen die Jean-Michel Charlier schreef voor Blueberry en Roodbaard (maar dan wel binnen langlopende reeksen) bestond in de jaren 1970 en 1980 en daarvóór amper een tendens om afgeronde verhalen te vertellen in een cyclus van meerdere albums. Samen met De Zeven Levens van de Sperwer, Op Zoek naar de Tijdvogel en De Kinderen in de Wind groeide Het Land van Langvergeten mee in deze evolutie.
 
In de vroege jaren 1980 haalden De Zeven Levens van de Sperwer, Op Zoek naar de Tijdvogel, De Kinderen in de Wind en Het Land van Langvergeten gelijkaardige verkoopcijfers. Het eerste deel van Het Land van Langvergeten en van Op Zoek naar de Tijdvogel kwamen hetzelfde jaar uit en het was een beetje een steekspelletje tussen de respectieve auteurs om het meest te verkopen. Het Land van Langvergeten won.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010