De Lichten van de Amalou 1: Theo door Claire Wendling + Christophe Gibelin op nummer 1313
Een van de hoogvliegers in de Collectie Delta van Oranje was De Lichten van de Amalou waarin de rivaliserende clans van de Fretten en de Transparanten volgens de legende gedoemd zijn om eeuwig in ballingschap te leven in een onherbergzame streek. Sinds kort smeden de Fretten duistere plannen. Ze hebben het over een dreiging en plots duiken er ook nog eens sloepen op de Amaloe op. De vliegeniers Elwood en Andrea zullen trachten het mysterie te doorgronden.
 
Siegfried 1 door Alex Alice
Dargaud (2007, HC)

Siegfried is integraal gebaseerd op het opera-epos Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner,
een vierdelig fantasyverhaal met oud-Griekse mythe-elementen dat auteur Alex Alice al sinds zijn jeugd fascineert. Hier en daar brengt Alice de nodige wijzigingen aan want dit is nog steeds een stripverhaal en geen opera. Het eerste deel van de striptrilogie vertelt over de jeugd van Siegfried, zoon van de mensen en de goden, grootgebracht door meestersmid Mime, een Nibelung. Hij leeft in ballingschap en treft in de bossen in het verre oosten Odins stervende oudste dochter aan. Deze vertrouwt hem haar zoontje Siegfried toe, het is haar laatste wens dat hij de jongen opvoedt buiten het weten van de goden om, een wens die Mime niet kan weigeren...

Aantal genomineerde albums van Alex Alice: 6/2296
Naast een stripversie werkt Alex Alice ook aan een klassiek getekende langspeeltekenfilm van Siegfried. Mathieu Lauffray (Long John Silver) is hier de artistiek directeur van. Juanjo Guarnido (Blacksad), Claire Wendling (De Lichten van de Amalou) en Pierre Alary (Belladonna) stonden Alice bij met raad en/of daad voor het maken van deze film.
 
Willy Vandersteen was Alex Alice in 1951 voor met zijn Suske en Wiske-interpretatie De Ringelingschat met Lambik alias Bikfried in de rol van de haast onoverwinnelijke Siegfried.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010