Tekort door Adrian Tomine op nummer 1297
Ben Tanaka is een ingeweken Japanner, die nog wat problemen heeft met zijn nationaliteitsgevoel. Hij verafschuwt alle Aziaten die kost wat kost nog banden onderhouden met hun oude continent, en die zich enkel ophouden in Aziatische kringen. Deze frustratie drijft hem weg van zijn vriendin. Jaloezie, onbegrip en wantrouwen, het zijn allemaal kernwoorden uit de wereld die Adrian Tomine in Tekort schept.
 
Lotusbloem 1; Nacht Vol Geweld door Franz
Arboris (1988, SC+HC)

Yu-Lien is een Chinees meisje van nog maar een jaar of zeventien als ze verkocht wordt aan een "huis van wilgen en bloemen", een mooie naam voor wat in feite een bordeel is. Als Lotusbloem wordt ze daar tewerkgesteld, maar dankzij de hulp van de barbaarse krijger Timok weet ze al snel te vluchten. Omdat Timok tegen de wil van zijn vader (de grote Kaliber Khan) gehandeld heeft, moet het tweetal vervolgens ook nog vluchten voor Timoks vroegere stamgenoten. Een genadeloze klopjacht is het gevolg!

Aantal genomineerde albums van Franz: 12/2296
Franz startte zijn stripcarrière met enkele historische kortverhalen voor de weekbladen Robbedoes en Kuifje vanaf 1969. Kort daarop volgde zijn eerste eigen reeks, de humoristische stripreeks Korrigan op scenario van Vicq voor Kuifje.
 
Terwijl Franz ook nog verhalen tekende van de reeksen Jugurtha (die hij na twee albums van Hermann overnam) en Lester Cockney lanceerde hij in 1987 in het striptijdschrift Vécu Lotusbloem. Vécu werd uitgegeven door Glénat en specialiseerde zich in het publiceren van uitsluitend realistisch getekende historische strips.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010