Naruto 1: Naruto Uzumaki door Masashi Kishimoto op nummer 1274
Naruto hoort bij de best verkochte stripreeksen ter wereld. De mangareeks gata over een jongen die maar wat graag een groot Hokage (de hoogst mogelijke rang onder de ninja’s) wil worden. Door het falen in een transformatietechniek kost hem dit weer maar eens het afstuderen aan de academie die jongeren moet voorbereiden op de ware ninjaopleiding. Niet dat Naruto geen talent heeft, verre van. Het ontbreekt hem eerder aan ernst. Wanneer Naruto op een dag het leven van zijn sensei redt door middel van een kanjer van een transformatietechniek, zorgt deze laatste er vooralsnog voor dat de speelse Naruto toegelaten wordt. De eerste stappen van de ninjaopleiding zijn echter geen lachertje.
 
Preacher 2: Until the End of the World door Steve Dillon + Garth Ennis
DC Comics/Vertigo (1997, SC+HC)

De Texaanse priester Jesse Custer heeft grootse krachten verworven omdat hij bezeten raakte door het bastaardbroedsel van een engel en een demon. Nu reist hij naar het zuiden om er zijn extreem disfunctionele familie op te zoeken. Zij misbruikten hem als kind en stonden daardoor aan deebasis voor zijn ontgoocheling in de wereld. Nu is hij gedreven door wraak op zij die hem opvoedden en hebben verkloot. In de daaropvolgende verhaallijn komen Jesse, zijn vriendin Tulip en hun vriend Cassidy, een Ierse vampier, terecht op een uiterst decadent feestje.

Aantal genomineerde albums van Steve Dillon: 5/2296
Aantal genomineerde albums van Garth Ennis: 12/2296
Het voorwoord van deze bundel is geschreven door Kevin Smith, notoir comicliefhebber en ook de regisseur van onder meer Clerks, Mallrats, Chasing Amy en Dogma. In zijn voorwoord analyseert hij de eerdree verhaallijnen in Preacher om simpelweg te concluderendat hij een grote fan is. In het bijzonder roemt hij de dialogen die hij omschrijft als de best geschreven in comics.
 
Tot een van Steve Dillons vroegste strippublicaties in de jaren 1970 hoorde het kwalitatief sterk getekende Escape from the Planete of the Apes naar de filmsequel van Planet of the Apes. Het verscheen in een bundel van Sci Fi Adventures, uitgegeven door twee van zijn schoolmakkers. Op zijn zestiende al hoorde de Brit bij de professionele tekenaars en werkte toen aan onder meer Hulk Weekly van Marvel UK en Nick Fury. Tot zijn recentere reeksen horen potloodtekeningen van de geherlanceerde Punisher-reeks (op scenario van Garth Ennis) en Wolverine: Origins.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010