Tramp 1: De Valstrik door Patrick Jusseaume + Jean-Charles Kraehn op nummer 1258
Eerste deel van een vierdelige cyclus die een regelrechte maritieme thriller is, gesitueerd in de jaren 1950. De jonge Yann Calec krijgt het commando over een koopvaardijschip toegewezen. Een vergifigd geschenk want hij wordt in in Colombia in een valstrik gelokt. Op drugssmokkel staan strenge straffen en hij komt dan ook terecht in een strafkamp.
 
De Torens van Schemerwoude 3: Germainedoor Hermann
Arboris (1987, SC+HC) / Glénat (1999, SC)

Het groepje dieven waar Germain zich bij aangesloten heeft, is in een arme streek terechtgekomen. La Pie oppert de mogelijkheid het klooster aan te vallen, maar het is zonneklaar dat zoiets onmogelijk is. De monniken kunnen geducht vechten als het nodig is. Als La Pies gezond verstand in twijfel wordt getrokken, krijgt hij er genoeg van en begint klappen uit te delen.

Aantal genomineerde albums van Hermann: 50/2296
Voor de manier van leven van de dolende ridder Aymar baseerde Hermann zich op het boek Guillaume le Chevalier van Georges Duby.
 
De vervolgcyclus met een nazaat van Aymar, op scenario van Hermanns zoon Yves H., was oorspronkelijk bedoeld om verder op te schieten naar het begin van de zestiende eeuw, de periode waarin de troepen van Hernan Cortès Mexico binnenvielen. Hermann wilde namelijk dolgraag beschrijven hoe Tenochtitlàn er in die tijd uitzag. Maar in deel 13, Dulle Griet, passeerde een Aymar-telg niet dat zestiende-eeuwse Mexico, wel Vlaanderen.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010