Djinn 2: De Drie Belletjes door Ana Mirallès + Jean Dufaux op nummer 1252
Alles draait om een zekere Kim die bij Ebu Sarki op zoek gaat naar het verleden van haar grootmoeder. Om in zijn harem toegelaten te worden, moet ze de dertig belletjes die aan haar riem hangen zien kwijt te raken. Hoe? Elke keer als ze een man bevredigt, raakt ze een belletje kwijt... In ware Jean Dufaux-stijl vliegt het bloot tegen honderd per uur aan je neus voorbij. Maar dat is niet het enige: Dufaux schreef een onderhoudend scenario en slaagt er in om twee verhaallijnen overzichtelijk door elkaar te laten lopen, wat bij Jaguar minder lukte.
 
Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht 2: Het Spreukenboek van de Goden door Mohamed Aouamri + Serge Le Tendre / Régis Loisel
Dargaud (2008, SC)

De jonge Bolster blijft een vurig baasje vol avontuurlijke ambitie. Hij wil op zoek gaan naar de Jager (hier plots onvertaald gebleven als Rige), om van hem de sterkste en beste ridder ter wereld te maken. Ondertussen krijgt prinses Mara de opdracht om op zoek te gaan naar het spreukenboek van de goden, waarmee de kwade god Ramor in bedwang gehouden kan worden.

Aantal genomineerde albums van Mohamed Aouamri: 2/2296
Aantal genomineerde albums van Serge Le Tendre: 11/2296
Aantal genomineerde albums van Régis Loisel: 14/2296
Op vraag van het publiek en de uitgever en omdat ze er na verloop van tijd best zelf weer zin in hadden gekregen, togen Régis Loisel en Serge Le Tendre zich aan het werk om een prequelcyclus te schrijven. Loisel ging het niet zelf tekenen omdat hij nog Peter Pan erbij nam. Tekenaars als Claire Wendling, Didier Cromwell, Riff Reb's en Crisse werden gecontacteerd of boden zich aan. Uiteindelijk viel de keuze op Dominique Lidwine die het eerste deel tekende en daar véél tijd aan besteedde. Lidwine liet zich namelijk regelmatig onderbreken door dringende zaken voor te nemen. Een ervan was het beëindgen van zijn album De Laatste Wolf van Oz. En hij kwam eeuwig terug op reeds getekende pagina's, soms door duizenden arceringen toe te voegen. Een perfectionist, net zoals Loisel.
 
Dominique Lidwine kon de vele andere opdrachten en verzoeken niet naast zich neerleggen. De lange rustperiode werd verstoord door tekenaar Mohamed Aouamri die het vervolg tekende. De Grote Dode, dat Régis Loisel voor Vincent Mallié schrijft, was eigenlijk een hername van een project dat Loisel jaren geleden wilde opzetten voor tekenaar Laurent Cagniat voor uitgeverij Soleil. Cagniat werd ernstig ziek waarna het project op de tekentafel van Mallié belandde. De eerste platen stuurde Loisel ook door naar Serge Le Tendre waarna ze Mallié samen hebben voorgesteld om het vervolg van de prequelcyclus te tekenen. De derde en laatste, korte cyclus zal Loisel zelf tekenen. Het gaat over de dood van Bolster.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010