Bernard Prince 10: De Hete Adem van Moloch door Hermann + Greg op nummer 1247
De Cormoran, de boot van Bernard Prince, is in de haven van Singapore gestolen door een bende drugshandelaren, die hun leider uit de handen van de politie willen houden. Wat de piraten niet weten, is dat hun baas aan de pest lijdt. Hij moet tot elke prijs worden aangehouden voordat hij de hele streek besmet. De zaak wordt des te ingewikkelder doordat de vulkaan op het eiland waar hij zijn toevlucht heeft gezocht, plotseling weer begint te werken.
 
Drakenbloed 1: Voorbij de Nevel door Guy Michel + Jean-Luc Istin
Silvester (2008, HC)

Bretagne, begin achttiende eeuw. Kapitein Hannibal en zijn entourage schrikwekkende piraten zijn vastbesloten de schat van Mell Talec in handen te krijgen. Deze notoire piraat verzamelde met behulp van een flinke dosis magie en een stevig schip een van de grootste schatten ooit. Het zal niet meevallen om de buit in handen te krijgen. Hannibal heeft echter de nodige voorbereidingen getroffen. Hij heeft dame Elween, een knappe elf, en haar kleine broertje in zijn macht. Om haar broer veilig terug in de elfenwereld te krijgen, sluit Elween een pact met Hannibal. Zij zal hem helpen bij het bemachtigen van de schat. Het wordt een avontuur vol ondode schatbewakers, monsters en magische voorwerpen… Welkom bij 'Pirates of the Atlantic'.

Aantal genomineerde albums van Guy Michel: 3/2296
Aantal genomineerde albums van Jean-Luc Istin: 8/2296
Guy Michel werd geboren in Haïti in 1975. Elf jaar later verhuisde hij naar Frankrijk. Na zijn studies aan de universiteit aan de Sorbonne en de school voor schone kunsten in Versailles ontmoette hij Jean-Luc Istin met wie de zwarte tekenaar meerdere stripprojecten opzette. Aquilon is er een van. Met Dim D werkte hij aan de sf-serie Aleph. Door een belangrijke ontmoeting met Régis Loisel in 1998 koos hij resoluut voor het heroïc fantasygenre.
 
Na de aardbeving in Haïti in 2009 riep Guy Michel collega's op om originele tekeningen af te staan voor een veiling waarvan de opbrengst ten voordele was van de slachtofferhulp in zijn geboorteland. Veel weerklank vond hij bij zijn collega's van Soleil.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010