The Punisher 1: Welcome Back Frank door Steve Dillon + Garth Ennis op nummer 1245
Een witte schedel op een zwarte achtergrond is een bekend symbool in het comicmilieu. Het staat voor de Punisher. Zijn vrouw en kinderen werden vermoord in een vuurgevecht tussen maffiosi waarna Frank Castle eropuit trekt met maar één doel voor ogen: absolute vergelding! Solo bevecht hij de misdaad met alle mogelijke wapens waar hij toegang tot krijgt. Steve Dillon en Garth Ennis zorgden met deze nieuwe start voor een ultragewelddadige reboot van de comicreeks uit de jaren 1980, de periode van Ronald Reagan en Dirty Harry.
 
Legende 2: De Ingewanden van het Woud / Het Dichte Woud door Yves Swolfs
Talent (2004, SC+HC), collectie Blitz-Millennium / Daedalus (2009, HC)

Opnieuw nodigen de natuurdecors uit tot het maken van een lange boswandeling, opnieuw wanen we ons in een feodale, middeleeuwse setting waarover we graag hoorden vertellen in de lessen geschiedenis en opnieuw vinden we de tekeningen buitengewoon geslaagd. Yves Swolfs herhaalt zichzelf, great! Zoals het hoort, krijgen we in dit tweede deel antwoorden op enkele vragen want hoe zit het nu bijvoorbeeld met het wolvenkind? De intriges worden vaster omlijnd, de personages nemen duidelijke posities in en de onderlinge relaties ontaarden in hoogoplopende conflicten of bevestigen een nauwe vriendschap.

Aantal genomineerde albums van Yves Swolfs: 21/2296
Yves Swolfs heeft wat met sneeuw: "Het is puur en een besneeuwd landschap heeft iets nostalgisch". Scènes in de sneeuw komen sterker over, vindt hij, "Er is niets mooiers dan een ruiter in de sneeuw". En ja, Legende 2 speelt zich voornamelijk af in de winter.
 
Yves Swolfs woont al jaren in de Ardennen. Op dertig à veertig kilometer van zijn huis ligt het perfecte bos dat veel voorkomt in de albums van de tekenaar. De twee gothische kastelen uit Veves, waar Swolfs vaak speelde toen hij er met zijn ouders op vakantie ging, komen zowel voor in De Prins van de Nacht en in aangepaste vorm in Legende.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010