De Regelaar 1: Ambrosia door Marc Moreno + Eric Corbeyran op nummer 1239
In De Regelaar schetst Eric Corbeyran een wel zeer grimmig toekomstbeeld: een duistere wereld waarin driekwart van de bevolking leeft met de angst vermoord te worden door het overblijvende kwart, de Regelaars, dat van moorden hun beroep heeft gemaakt. Aristide Nyx is een van die Regelaars en hem volgen we met veel plezier op zijn tocht.
 
Comanche 1: Red Dust door Hermann + Greg
Le Lombard (1972, 1978, 2000, SC)

De rosse Red Dust knalt een huurmoordenaar neer in een duel. Zijn missie wekt zijn nieuwsgierigheid op waarna hij in het nabije Greenstone Falls op zoek gaat naar de opdrachtgever. Hij komt te weten dat de aanslag is gericht op de jonge erfgename van een felbegeerde ranch. Nochtans verkeert deze ranch in een slechte staat door een gebrek aan geld en arbeidskrachten. Red Dust leert er bij zijn eerste kennismaking de ouwe Ten Gallons een lesje paardentemmen. Hij maakt een nieuwe vriend, maar nu moet de erfgename nog overtuigd worden van Dusts goede bedoelingen. Hij wil namelijk komen werken op de Drie Zessen-ranch. Comanche kan de hulp goed gebruiken. Larry Cathrell aast al een poos op de ranch en schakelt daar de ene keer huurmoordenaars voor in en de andere keer grote sommen geld. Maar Comanche blijft op post.
Red Dust biedt redding.

Aantal genomineerde albums van Hermann: 50/2296
Aantal genomineerde albums van Greg: 42/2296
Comanche was een van de zeldzame, klassieke reeksen die niet de naam van het hoofdpersonage in de titel draagt. Een bewuste keuze van Greg. Red Dust was dan wel de held van de reeks Comanche, maar Comanche was tegelijk de naam van de bazin van Red op de Triple Six-ranch. Enkel in Denemarken krijgt Red alle eer en liep de serie er onder de reeksnaam Red Kelly.
 
Drie Zessen, Triple Six of 666, het teken van de duivel, maar da’s een toeval, beweerde Greg. Hij dacht helemaal niet aan de satanische connotatie van de naam. Neen, hij vond inspiratie in een merkteken met twee zessen die hij op koeien zag staan. Om de vergelijking met Blueberry te counteren, verlegde Greg de setting van Comanche naar Wyoming, ver weg van de Mexicaanse grens die luitenant Blueberry zo vaak zou overschrijden.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010