Oom Dagobert 17: 't Geheim van het Oude Kasteel door Carl Barks op nummer 1229
Diot verhaal is niet alleen een van Carl Barks' beste Duck-verhalen (en hij tekende er véél), het is ook het tweede met Oom Dagobert en het allereerste waarin Donald en zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak op schattenjacht gaan met Donalds oom Dagobert. Oompje doet op hen een beroep om de familieschat van de McDucks te vinden in het oude kasteel van de clan temidden een moeras in Schotland. De schat vinden is één zaak, die behouden is een andere. Een onzichtbare verschijning probeert er namelijk meermaals de hand op te leggen.
 
Jeremiah 1: De Nacht van de Roofvogels door Hermann
Harko Magazines (1979, SC), collectie Wham!Album / Novedi (1982, SC+HC) / Dupuis (1993, 2006, SC+HC), collectie Spotlight

In een postapocalyptisch Noord-Amerika leeft Jeremiah bij zijn tante Martha en oom Lukas. Over zijn ouders weten we niets. Jeremiah had een rustig leventje kunnen leiden als niet op een dag een muilezel zijn pad had gekruist. Het koppige beest is een aardje naar zijn baasje Kurdy Malloy. In een poging het beest (muilezel Esra dus) te vangen, overtreedt Jeremiah de veiligheidsregels van het kamp en wordt overvallen door het duister. Daar staat hij dan, alleen en ongewapend, in het vijandige open veld.

Aantal genomineerde albums van Hermann: 50/2296
Tussen de Comanche-verhalenDuivelsvinger en De Sheriffs (maart 1979) zaten bijna twee jaar. In 1979 begon voor Hermann een compleet ander avontuur. In het internationaal uitgegeven, ambitieuze (iets te ambitieus zou later blijken) stripblad Super As (Frankrijk), Zack (Duitsland) en Wham! (Vlaanderen en Nederland) startte hij met Jeremiah die Hermann nu ook zelf schreef. Tot dan toe drukte Greg zijn tekenaar regelmatig op het hart dat hij nooit een goede scenarist zou worden. Al die tijd koesterde Hermann de obsessie om hem het tegendeel te bewijzen.
 
Op een signeersessie vroeg een fan aan Hermann ooit eens een tekening van Kurdy Malloy en voegde eraan toe dat hij zijn favoriete personage is. Hermann repliceerde enigszins verrast dat Kurdy heus niet zo'n betrouwbaar persoon is. Hij is in staat om een mes in je rug te planten.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010