Robin Hoed 8: Het Leven is Lijden door Turk + Bob De Groot op nummer 1228
Niets dan (on)gein met de gags over smartass Robin Hoed en de veelgeplaagde sheriff van Nottingham. Deze laatste heeft naast een regelmatig zijn zakken uitschuddende rover (met wie hij overigens best kan opschieten als ze een pot bier kunnen pakken) ook nog te lijden onder zijn echtgenote Kunegonde, steeds paraat met een deegroller in de hand.
 
Druuna 1: Morbus Gravis door Paolo Eleuteri Serpieri
Dargaud (1986, HC), collectie Prestige / Loempia (1991, HC)

We zouden hier een samenvatting van het verhaal kunnen geven waarin we het kunnen hebben over postapocalyptische aspecten, vergankelijkheid, mutanten, sciencefiction, liefde, naïviteit, overgave, misbruik en zo. Maar draait het niet allemaal rond de grote borsten en de kont (waarvan de rondheid wordt geaccentueerd door knap aarceerwerk) van Druuna? Serpieri verdiende er zelfs de titel Master of the Ass mee.

Aantal genomineerde albums van Paolo Eleuteri Serpieri: 1/2296
De looks van Druuna waren volgens de Italiaanse tekenaar Paolo Eleuteri Serpieri geïnspireerd op Valérie Kaprisky's verschijning in de film La Femme Publique, maar omdat hij in zijn carrière daarvóór te veel westernstrips had getekend, kreeg Druuna ook een beetje de gelaatstrekken van een indiaanse schone.
 
Wie de officiële website www.druuna.net bezoekt, kan de site niet verlaten zonder een pop-up van een pornogeraleteerde website te ondergaan. We hebbenhje gewaarschuwd! Druuna 1 is nog redelijk braaf te noemen in vergelijking met de latere, veel explicietere albums in de reeks. Met de schets- en illustratieboeken zoals Druuna X en Obsessies ging Paolo Eleuteri Serpieri nóg verder. Van deze boeken raakten er meer dan een miljoen exemplaren verkocht in twaalf talen.
 


© De Stripspeciaalzaak 2010